Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėda per Jūros šventę taps sniego baltumo miestu

Likus 100 dienų iki Jūros šventės organizatoriai kiek praskleidžia jos užkulisius. Kas taps šventės vinimi, dar neišduodama, tačiau jau žinomas jos šūkis, pagrindiniai renginiai ir net dominuojanti spalva.
Jūros šventė
Jūros šventė / Lauros Sėlenienės nuotr.

Kur pažvelgsi – visur balta

„Fiesta baltų burių mieste!” Tokiu šūkiu atvykti į pajūrį šiemet kviečia Jūros šventė. Paskutinį liepos savaitgalį pajūryje vėl šurmuliuos sunkiai suskaičiuojama minia klaipėdiečių ir miesto svečių. Visur plevėsuos baltos burės, o švenčiančiųjų minia taip pat raginama apsirėdyti baltai.

Klaipėdos senamiestis trims dienoms nusidažys baltai. Baltomis burėmis pasipuoš visi tradiciniai renginiai. Karštomis dienomis į miestą vilios baltos popietės-siesta, išskirtiniais kvapais ir skoniais trauks Jūros šventės mugė, paplūdimio ir sporto renginiai, teatro kolektyvų pasirodymai, šokių aikštelės ritmai. Vakare kvies šviesios naktys – geriausios koncertinės programos, vandens fontanai, naktinės dūzgės ir fejerverkai.

Apkarpytos prekybos vietos

Apie 0,5 mln. svečių sulaukiančiai šventei jau raginami ruoštis ir prekybininkai. Savo duomenis šventės organizatoriams pirmą kartą jie galės pateikti internetu nuo gegužės 1 d. Prekiauti ar teikti įvairias paslaugas šventės metu bus leista 670-čiai asmenų ar bendrovių.

L. Sėlenienės nuotr./Šių metų Jūros šventės atributika jau beveik suruošta
L. Sėlenienės nuotr./Šių metų Jūros šventės atributika jau beveik suruošta

Tai net 116 mažiau nei pernai. Prekybininkų skaičius, organizatorių teigimu, mažinamas dėl atidarytos Pilies gatvės. Pernai dėl tilto tvarkymo darbų ji buvo uždaryta, tad ir prekybininkų galėję sutilpti žymiai daugiau. Kaip ten bebūtų, iš jų surenkama rinkliava sudaro dalį Jūros šventės organizavimui skirtų lėšų. Šiemetinei šventei planuojama išleisti, kiek ir pernai – maždaug 300 tūkst. eurų.

Skaičiuos atvykstančius ir išvykstančius

Jūros šventės organizatoriai šiemet bandys paneigti nuostatą, kad fiestos metu iš Klaipėdos išvažiuoja visi klaipėdiečiai, o šventės šurmuliu mėgaujasi tik atvykėliai.

Uostamiesčio prieigose ketinama organizuoti atvykstančių ir išvykstančių automobilių apskaitą ir palyginti, kiek liepos 24-26 d. bus aplankiusiųjų pajūrį, o kiek skuodusių kuo toliau nuo šventinio triukšmo.

O trinktelėti šiemet Jūros šventė žada stipriau, nei bet kada. Tradicinės šventinės eisenos globa perleidžiama Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai. Taip uostininkai  įsipareigojo į eiseną įtraukti ne tik jūrines  bendroves, o ir panaudoti kai kuriuos uosto įrenginius, transporto techniką. Tikimasi, kad išsiplės ir eisenos dalyvių skaičius. Pernai šventei startą davusioje eisenoje dalyvavo 7 tūkst. dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius