TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iki rugsėjo 30-osios mokiniams Valdovų rūmų lankymas nekainuos

Rugpjūčio 1–rugsėjo 30 dienomis šalies mokiniai, turintys moksleivio pažymėjimą, sostinėje veikiantį Valdovų rūmų muziejų galės lankyti nemokamai. Tiesa, gido paslaugos jiems liks mokamos.
Ekskursija po baigiamą antrąją Valdovų rūmų dalį
Ekskursija po baigiamą antrąją Valdovų rūmų dalį / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jaunuoliai muziejuje galės pamatyti visas čia veikiančias nuolatines ekspozicijas, kuriose pristatomas archeologinis paveldas, atkurti istoriniai interjerai ir jų funkcijos, pilies ir rūmų įtvirtinimai bei ginkluotė, rūmų virtuvės struktūra ir valgymo ypatumai, taip pat – muzikinis paveldas.

Mokiniai turės galimybę lankyti ir šiuo metu vykstančias tarptautines parodas. Atkurtų istorinių interjerų erdvėse dabar veikia tarptautinė paroda „Saksonijos kurfiurstai – Lietuvos didieji kunigaikščiai: dvaro kultūra ir menas valdant Augustui II ir Augustui III“, o moderniame muziejaus nacionalinių ir tarptautinių parodų centre – „Florencija Renesanso ir Baroko laikais. Tapyba iš fondo Cassa di Risparmio di Firenze ir banko CR Firenze kolekcijų“.

„Ir anksčiau prisidėjome prie šios iniciatyvos – kvietėme mokinius pažinti keletą muziejaus nuolatinių ekspozicijų. Tačiau atvėrus antrąją Valdovų rūmų dalį net ir anksčiau čia jau lankęsi mokiniai patirs naujų įspūdžių, susipažins su dar nematytais eksponatais, pagilins istorijos žinias“, – pranešime žiniasklaidai cituojama Valdovų rūmų muziejaus Ekskursijų ir edukacijos skyriaus vedėja Lirija Steponavičienė.

Nemokamai Valdovų rūmų muziejų šiuo metu gali lankyti ir vaikai iki 7 metų, vaikų namų auklėtiniai, neįgalieji, ICOM nariai ir Lietuvos muziejų darbuotojai.

Kultūros ministerija neseniai pranešė iki šių metų pabaigos pratęsianti ministerijai pavaldžių muziejų lankymo iniciatyvą – mokiniams už šią paslaugą mokėti nereikia. Daugiau apie tai – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius