Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas sieja Devintinių iškilmę, baikerius ir krikščionišką žiniasklaidą?

„Kartą Devintinių iškilmė sutapo su baikerių sezono atidarymu, – linksmai pokalbį pradėjo Labdaros ir paramos fondo „Bažnyčios kronika“ direktorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė. – Pirmąkart su jais susidūrėme Kauno miesto savivaldybės posėdyje, kur buvo aptariami miesto renginiai: „Aaa, vadinasi, jūs čia Dievui atstovaujat, o tai mes kieno atstovai, gal velnio?“ – sąmojus laidė baikeriai.“
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Toliatas
Vilniaus knygų mugė 2018 / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Baikeriai ir Devintinės

„Atėjus iškilmės dienai, Kauno arkivyskupijos bendruomenė ruošėsi Devintinių procesijai, baikeriai – sezono atidarymui. Procesijai pajudėjus, paprašiau baikerių, kad kai bus nešamas Švenčiausiasis Sakramentas, trumpam nutrauktų pasiruošimo darbus. Artinantis procesijai, jie klusniai pristabdė pasiruošimą ir „garsiai“ stebėjosi: „Pažiūrėk kiek jų [tikinčiųjų] daug! Ir jie visi normalūs!“

Panašiai ir su katalikiška žiniasklaida – kol žmogus su ja nesusiduria, atrodo, kad tai tik spaudiniai, skirti bažnyčioje močiutėms skaityti. Bet tai tik vienas iš stereotipų, susijusių su tikėjimu“, – sakė V. Spangelevičiūtė-Kneižienė.

Katalikiška žiniasklaida – po „Kronikos stogu“

„Fondas „Bažnyčios kronika“ savo stende Vilniaus knygų mugės 3-ioje salėje apjungs 13 katalikiškos žiniasklaidos atstovų

„Fondas „Bažnyčios kronika“ savo stende Vilniaus knygų mugės 3-ioje salėje apjungs 13 katalikiškos žiniasklaidos atstovų: „Artumos“ leidykla, „Ateities“ leidybos centras, portalas Bernardinai.lt, „Bitutės žurnalas“, „Katalikų pasaulio leidiniai“, „Magnificat“ ir „Magnificat vaikams“ leidiniai, Marijos radijas, „Gyvųjų akmenėlių“ leidykla bei žurnalas „Žodis tarp mūsų“, Katalikų interneto tarnyba, „Saleziečių žinios“, jėzuitų „Laiškai bičiuliams“, kapucinų „Tėvo Pijaus balsas“ ir kiti leidiniai. Džiugu, kad katalikiška žiniasklaida vienijasi, tada ir mažesni, ir didesni tampa labiau matomi, gali pristatyti savo veiklą“, – džiaugėsi fondo direktorė.

„Šiais metais mūsų stendas bus pilnas gyvybės, nes parengėme lankytojams net 18 renginių, tad nuobodu tikrai nebus, – patikino V. Spangelevičiūtė-Kneižienė. – Renginius planavome atsižvelgdami tiek į Lietuvos, tiek į tikinčiųjų gyvenimo aktualijas.“

„2018 metai LR Seimo nutarimu paskelbti Algirdo Mykolo Dobrovolskio – Tėvo Stanislovo – metais, mat rugsėjo 29-ąją bus minimos šio vienuolio kapucino, kunigo, pamokslininko, Lietuvos pasipriešinimo sovietinei okupacijai dalyvio 100-osios gimimo metinės, todėl jau pirmąją mugės dieną „Bažnyčios kronikos“ fondas kviečia jus į renginį, skirtą t. Stanislovui, kuris vyks LRT forume.

Vasario 23 d., penktadienis, skirtas pal. Teofiliui Matulioniui. Tądien kalbėsime apie kankinystę – su drąsiais kovotojais už tiesą – arkivyskupu Sigitu Tamkevičiumi (kurio vardas neatsiejamas nuo Kronikos) ir sese Nijole Sadūnaite, jų klausime: ar kankinystė tebėra aktuali šiandien ir bus aktuali rytoj?.. Taip pat pakviesime į „Artumos“ leidyklos išleistos ir jau žmonių spėtos pamilti knygos apie palaimintąjį Teofilių pristatymą ir susitikimą su jos autoriumi mons. dr. Algirdu Jurevičiumi.

Vasario 24-ąją, šeštadienį, paskyrėme šventumo aspektui. Šiais metais taip pat švenčiame ir Trakų Dievo Motinos Lietuvos Globėjos paveikslo vainikavimo 300 metų jubiliejų, todėl vienas iš renginių yra skirtas būtent tam. Jame aptarsime ne tik šio religinio paveikslo unikalumą bei meninę vertę, bet apmąstysime ir šventumą šiuolaikiniame pasaulyje. Apie tai diskutuos istorikas dr. Liudas Jovaiša, kun. dr. Arnoldas Valkauskas, Trakų parapijos klebonas kun. Jonas Varaneckas ir menotyrininkė dr.Sigita Maslauskaitė-Mažylienė. Tai vos keletas renginių, kurie yra numatyti tiek mūsų stende, tiek įvairiose kitose erdvėse“, – pasakojo V. Spangelevičiūtė-Kneižienė.

Katalikų medijos kviečia į bendrystę

„Bažnyčios kronikos“ fondo stende įsikurs ir Marijos radijo atstovai, pasiūlysiantys susitikimus su mėgstamais laidų vedėjais bei kunigais, pasirengusiais kalbėtis jums rūpimais klausimais. Vyks tiesioginių radijo laidų transliacijos, tad galėsite ne tik išgirsti, bet ir pamatyti Marijos radijo laidų kūrimo „virtuvę“, – kvietė organizatorė.

„Apsilankę tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, užsukite ir į katalikiškos žiniasklaidos stendą 3-ioje parodų salėje (3.10). Jau pats pavadinimas „Katalikiška žiniasklaida“ bei paantraštė „Tiesa, kuri išlaisvina“ sufleruoja, kad čia sutiksite tikinčių žmonių, su jais galėsite pasikalbėti ne tik apie knygas, bet ir apie Dievą bei gyvenimą“, – sakė V. Spangelevičiūtė-Kneižienė.

„Kronikos fondo“ informacija. Išsamiau žr. kronikosfondas.lt

Tarptautinė Vilniaus knygų mugė 2018 m. vasario 22–25 d.

Labdaros ir paramos fondo „Bažnyčios kronika“ stendas, 3-ioji parodų salė (3.10), Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO

Vasario 22 d. (ketvirtadienis)

  • LRT studija, 12 val. – Tėvo Stanislovo žinia Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui. Dalyvauja vyskupas Jonas Kauneckas, Regina Galvanauskienė, Jūratė Grabytė, kunigas vienuolis kapucinas Vincentas Tamošauskas (filmuoja LRT)

Renginiai stende (3.10):

  • 13.00–17.00 val. susitikimas su Marijos radijo direktoriumi kun. Povilu Narijausku.

Vasario 23 d. (penktadienis)

  • Salė 3.2, 14 val. – Kankinystė vakar, šiandien ir visada? Už ką, vardan ko? Dalyvauja arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, sesuo Nijolė Sadūnaitė, dr. Arūnas Streikus, prof. Paulius V. Subačius.
  • Salė 5.5, 16 val. – Algirdo Jurevičiaus knygos „Susipažinkime – esu Teofilius“ pristatymas ir diskusija: Ar įmanoma šiandien įdomiai kalbėti apie šventuosius? Dalyvauja autorius, prof. Paulius V. Subačius, dr. Roma Zajančkauskienė, Darius Chmieliauskas.

Renginiai stende (3.10):

  • 17 val. su skaitytojais bendrauja ir autografus dalija mons. dr. Algirdas Jurevičius, knygos „Susipažinkime – esu Teofilius“ autorius.
  • 18 val. apie neišsenkantį palaimintojo Teofiliaus Matulionio dvasinį palikimą dalijasi Kauno seserys benediktinės.
  • 19 val. su skaitytojais bendrauja dr. Roma Zajančkauskienė.

Vasario 24 d. (šeštadienis)

  • Salė 5.5, 11 val. – diskusija: Šiuolaikinio vaikų literatūros kūrėjo misija: džiuginti, brandinti, paskatinti mylėti. Dalyvauja: Walter Kostner, dr. Ingrida Gudauskienė, Vilma Banytė, Asta Gustaitienė.
  • Salė 3.1, 15 val. – diskusija: Šventųjų užtariami – prieš šimtmečius ir šiandien. Dalyvauja: kun. dr. Arnoldas Valkauskas, dr. Liudas Jovaiša, kun. Jonas Varaneckas, dr. Sigutė Maslauskaitė-Mažylienė.
  • Salė 3.1, 19 val. – Tiesioginė Marijos radijo laida „Klausk drąsiai“. Dalyvauja: kun. dr. Arnoldas Valkauskas, kun. bažn. t. lic. Virginijus Veprauskas. Laidą veda kun. Povilas Narijauskas.

Renginiai stende (3.10):

  • 11–13 val. su skaitytojais bendrauja Marijos radijo laidos „Dvasinė ekologija“ vedėja dr. Bronė Gudaitytė.
  • 12–14 val. su skaitytojais bendrauja ir autografus dalija knygos vaikams „Niekada nepasiduok“ autorius Walter Kostner.
  • 13–15 val. su skaitytojais bendrauja Marijos radijo laidos „Bažnytinės teisės klausimai“ vedėjas kun. bažn. t. lic. Virginijus Veprauskas.
  • 15–17 val. su skaitytojais bendrauja kun. dr. Vilius Sikorskas.
  • 17–19 val. su skaitytojais bendrauja mons. teol. lic. Vytautas Grigaravičius.
  • 19 val. su skaitytojais bendrauja ir autografus dalija publicistė, rašytoja, knygos „Gyvenimas kaip klavesino garsai“ autorė, ilgametė „Artumos“ redaktorė Vanda Ibianska.

Vasario 25 d. (sekmadienis)

Renginiai stende (3.10):

  • 11–13 val. su skaitytojais bendrauja ir autografus dalija aktorė Olita Dautartaitė.
  • 13–15 val. su skaitytojais bendrauja Marijos radijo direktorius kun. Povilas Narijauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius