Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kaunas Piano Fest“ baigiamajame koncerte – kūriniai atliekami net 8 rankomis

Praėjusį penktadienį prasidėjusį fortepijono muzikos festivalį „Kaunas Piano Fest“ jau liepos 24 dieną, šeštadienį, 17 val. vainikuos išskirtinis koncertas. BLC verslo centro (K. Donelaičio g. 62, Kaunas) hole vyksiančiame nemokamame renginyje pasirodys net 13 festivalio dalyvių, kurie atliks fortepijoninius kūrinius, grojamus keturiomis, šešiomis ir net aštuoniomis rankomis. Publikos lauks ir staigmena – festivalio organizatorių atliekamas duetas.
Kaunas piano fest organizatoriai
Kaunas piano fest organizatoriai

Baigiamojo koncerto metu publika rinks savo favoritus – labiausiai patikusių kūrinių atlikėjams atitieks festivalio organizatorių ir rėmėjų įsteigti prizai. Taip pat šio renginio metu bus paskelbta, kam atiteks pagrindinis prizas – solinis koncertas kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Laimėtoją renka meistriškumo kursų dėstytojai, vertindami dalyvių pasirodymus.

Mariia Kurhuzova
Mariia Kurhuzova

„Nors dėl pandemijos dalyvių ir atlikėjų geografija buvo šiek tiek apribota, tai nesutrukdė sulaukti išties talentingų festivalio dalyvių ir leido pradžiuginti kultūros pasiilgusią publiką kokybiškais koncertais. Kaip ir anksčiau, taip ir šiemet stengėmės atrasti naujas vietas koncertams – šiemet muzika jau suskambo ar dar suskambės net keturiose unikaliose erdvėse“ – sako viena iš festivalio organizatorių Monika Mašanauskaitė.

Klausytojai taip pat kviečiami ir į kitus besibaigiančio „Kaunas Piano Fest“ nemokamus koncertus. Ketvirtadienį atsinaujinusiame „Drobės“ fabrike (Drobės g. 62, Kaunas) gros Prancūzijoje gimęs ir Austrijoje studijuojantis Alexandre Madjar bei Ukrainoje gimusi ir Lietuvoje studijuojanti Mariia Kurhuzova. Penktadienį VDU Didžiojoje Auloje (Gimnazijos g. 7, Kaunas) koncertuos Lietuvoje gimusi ir Austrijoje studijuojanti Kamilė Zaveckaitė bei Ispanijoje gimusi ir Nyderlanduose studijuojanti Mar Sánchez Domènech. Šių koncertų pradžia – 20 val.

Alexandre Madjar
Alexandre Madjar

„Nepaisydami įvairiausių iššūkių, festivalio kartelę kasmet keliame vis aukščiau. Tai daryti leidžia ir augantis rėmėjų pasitikėjimas bei besiplečiantis jų ratas – ypatingai džiaugiamės tęstine Kultūros Tarybos ir Kauno Rotary klubo, taip pat Kauno miesto savivaldybės parama. Jubiliejinis – penktasis festivalis sutaps su Kauno kaip Europos kultūros sostinės metais, tad tikimės, jog pavyks surengti išskirtinį renginį“ – reziumuoja vienas iš organizatorių Robertas Lozinskis.

Šiuos koncertus bus galima stebėti ir internetu: 15min.lt/video

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius