Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune vyks moksleivių dainų šventė

Savaitgalį Kaune vyks moksleivių dainų šventė: ją šiemet nuspręsta surengti naujoje vietoje – prie Kauno pilies.
Ansamblių vakare – liaudies menas
Ansamblių vakare – liaudies menas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šįmet norėjome išmėginti naujas miesto erdves, juolab, kad pilies gynybinio griovio šlaite visai neseniai buvo įrengtas daugiau nei tūkstančio vietų amfiteatras“, – BNS šį sprendimą komentavo šventės režisierius – Kauno valstybinio dramos teatro aktorius Tomas Erbrėderis.

Pasak jo, pasirinkta vieta yra patogesnė ir automobiliams pasistatyti, lengviau pasiekiama. Tradiciškai Dainų šventė Kaune vykdavo Dainų slėnyje, esančiame Naujamiestyje, netoli sporto halės.

Kaip pranešė savivaldybė, Kauno moksleivių dainų šventėje dalyvaus 1500 choristų, 150 folkloro atlikėjų, Kauno bigbendas, solistai Andrius Apšega ir Liepa Bliūdžiūtė.

Šventėje naujai skambės archajiškos lietuvių liaudies dainos. Šventės tema susieta su „Šaly kelio jovaras stovėjo“ – viena iš nedaugelio lietuvių kalba išlikusių apeiginių giesmių. Jovaras – pasaulio medis, vienijantis praeities, dabarties ir ateities pasaulius , o taip pat ir žmogaus simbolis.

Miestiečiai ir miesto svečiai į šventę kviečiami atvykti visuomeniniu transportu. Šventės metu bus suintensyvintas miesto viešojo transporto, kurių maršrutai yra prie Kauno pilies, judėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius