-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdą garsinančiam folkloro ansambliui „Alka“ – 35-eri!

Balandžio 9 d., šeštadienį, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje (Statybininkų pr. 2), 15 val. vyks folkloro ansamblio „Alka“ 35-erių metų jubiliejinis renginys, spektaklis „Už stalelio sėdau“.
Folkloro ansamblis „Alka“ švenčia 35-erių metų jubiliejų.
Folkloro ansamblis „Alka“ švenčia 35-erių metų jubiliejų. / Klaipėdos etnokultūros centro nuotr.

„Už stalelio sėdau“ – folkloro spektaklis, sukurtas iš autentiškų pasakojimų ir dainų, perpintas muzikos ir šokių iš Mažosios Lietuvos. Veiksmas vyksta Klaipėdos krašto karčemoje, kur po turgaus susitinka ūkininkai, amatininkai ir žvejai, buvę kaizerio kareiviai ir tekėti subrendusios merginos, kaimynai, draugai ir mažai pažįstamieji.

Čia ne tik gurkšnojamas alus, bet ir susipažįstama, vyksta sandoriai, dalijamasi turgaus įspūdžiais ir patirtimi, pasakojamos naujienos ir paslaptingos istorijos. Susiburia draugiška kompanija, kurioje netrūksta ryškių charakterių, asmenybių, šmaikštumo ir šaunumo. Šeimininkauja linksma „šinkorka“ ir jos dukrelė, retsykiais į savo kalbą įterpdamos vokiškų žodelių... Per pamokos trukmės vaidinimą šmėsteli svarbiausi to meto Klaipėdos krašto bruožai, kai kam pažįstami iš šeimos, o kai kam iš Simonaitytės ar Zudermano kūrinių. Šioje, veikiausiai smagioje, vakaronėje pasigirs ir dramatiškų gaidų... Orūs ir praktiški klaipėdiečiai buvo nuoširdūs, draugiški, kaimyniški, pagarbiai vertinantys save ir kitą žmogų, o jų moralinės vertybės tikrai dar nepaseno.

Scenarijaus autorė ir režisierė – Dalia Kiseliūnaitė, kapelos vadovė – Ingrida Žmijauskienė, scenografas – Andrius Sirtautas, choreografas – Vidmantas Mačiulskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius