Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje – susitikimas su poetais Daiva Čepauskaite ir Donaldu Kajoku

Trečiadienį, 17 val., I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje skaitytojai kviečiami į projekto „Auksinis laureatų ruduo“ renginį-susitikimą su poetais Daiva Čepauskaite ir Donaldu Kajoku. Kaune gyvenančius ir kuriančius menininkus klaipėdiečiams pristato Kauno apskrities viešoji biblioteka.
Poetas Donaldas Kajokas trečiadienį atvyksta į Klaipėdą susitkti su skaitytojais.
Poetas Donaldas Kajokas trečiadienį atvyksta į Klaipėdą susitkti su skaitytojais. / I.Simonaitytės bibliotekos nuotr.

Marijampolėje gimusi poetė, aktorė, dramaturgė Daiva Čepauskaitė šiuo metu gyvena Kaune, 2004 m. ji buvo pripažinta įsimintiniausia Kauno menininke. Ne vieno apdovanojimo savininkė, trijų poezijos knygų autorė 2005 m. už knygą „Nereikia tikriausiai būtina“ pelnė „Poezijos pavasario“ Maironio premiją ir „Poezijos pavasario“ laureatės titulą. 2010 metais „Poezijos pavasario laureatų bibliotekėlė“ pasipildė rinkiniu „Daiva Čepauskaitė: eilėraščiai“.

Poetas, eseistas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Donaldas Kajokas šiais metais išleido naują savo poezijos knygą „Kurčiam asiliukui“. Rašytojo kūryba yra išversta į anglų, prancūzų, ispanų, vokiečių, rusų, lenkų, suomių, vengrų, gruzinų, ukrainiečių, latvių, slovėnų kalbas.

D.Kajokas yra pelnęs ne vieną apdovanojimą. 1992 m. jam paskirta Jotvingių premija, 1995 m. tapo „Poezijos pavasario“ laureatu, 1999 m. apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija. 1980 m išleidęs pirmąjį eilėraščių rinkinį „Žeme kaip viršūnėmis“, šiandien gali didžiuotis gausia savo kūrinių bibliografija,  eilėraščių knygomis: „Lapkritis veidrodyje“, „Tylinčiojo aidas“, „Žuvusi avis“, „Drabužėliais baltais“, rinktine „Meditacijos“, „Mirti reikia rudenį“, „Karvedys pavargo nugalėti“, esė rinkiniais: „Komentarai“, „Dykinėjimai“, prozos kūriniais: „Lietaus migla Lu kalne“, „Kazašas“. Dabar autorius pristato dar vieną savo poezijos knygą „Kurčiam asiliukui“. Be to, D.Kajokas ilgus metus dirba kultūros savaitraščio „Nemunas“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius