Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
„Sirenų tyla“
„Sirenų tyla“ / Elenos Krukonytės nuotr.
gh

1.

Filmo „Visos mūsų baimės“ rodymas

Gdynės kino festivalyje kaip geriausias filmas apdovanota drama stebina nuo pirmųjų kadrų, kai ekrane pasirodo Dawido Ogrodniko vaidinamas pagrindinis herojus – kaime gyvenantis menininkas Danielis Rycharskis. Jis aistringai meldžiasi, vilki vaivorykštės juostelėmis papuoštą treningą (Danielio močiutė tas juosteles vadina „elgebetais“), ant jo krūtinės tabaluoja kryžius, o rankose laikomo rožinio elementas yra „Xanax“ tabletės. Danielis vairuoja motociklą, yra aktyvus bendruomenės narys ir dalyvauja mitinge, kuriuo kaimas nori atkreipti valdžios dėmesį į tai, kad šernai siaubia jų laukus. Danielis gyvena su močiute, bet ilgisi jį atstūmusio tėvo. Tvarte jis kuria dailias vištides, kurios iškart keliauja į parodas. Danielis myli ir yra mylimas, nors jo mylimasis bijo prisipažinti, kad yra gėjus. Filmo pradžioje atrodo, kad tai jau pernelyg idealu, bet gyvenimas greit sugriauna idiliją.

Kada

Birželio 13 ir 15 d.;

Kur

„Pasakoje“.

2.

Spektaklio „Sirenų tyla“ premjera

Elenos Krukonytės nuotr./„Sirenų tyla“
Elenos Krukonytės nuotr./„Sirenų tyla“

„Sirenų tyla“ – pusiau dokumentinė tragikomedija, jungianti Homero „Odisėjos“ pasakojimą apie kelionėje sutiktas sirenas su pusiau dokumentiniais, pusiau fikciniais moterų aktorių pasakojimais apie patirtą psichologinį ir seksualinį smurtą kūrybiniuose procesuose. Mitinis Homero herojus Odisėjas, bandydamas sugrįžti namo po Trojos karo, daug metų klaidžiojo po skirtingas salas, kuriose patyrė įvairiausių nuotykių, tačiau spektaklio kūrėjas labiausiai sudomino būtent mažai teišgirstų sirenų – pusiau paukščių, pusiau žmonių – motyvas.

Kada

birželio 15 d.;

Kur

Lietuvos nacionaliniame dramos teatre;

3.

Kultūros naktis

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kultūros naktis 2019
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kultūros naktis 2019

Šešioliktąjį kartą vilniečius ir miesto svečius susipažinti su naujausiomis meno tendencijomis ir laiko patikrinta klasika kviečiantis įvykis po dvejų pandemijos metų grįžta pilnu pajėgumu: paskelbtame festivalio tradicinių renginių sąraše net dvylika skirtingų muzikos, teatro ir vizualiųjų menų projektų.

Kada

birželio 17-ą;

Kur

Vilniuje.

4.

„8 Festival“

„8 Festival” – tai trijų dienų festivalis mieste tikriems muzikos mylėtojams. Programa, kurios neįmanoma nuspėti, aktualūs vardai, apie kuriuos vieni tik svajoja ar net nedrįsta. Planuokite geriausią vasaros savaitgalį Vilniuje. Gan simboliška, kad jo lokacija – „Lukiškių kalėjimas 2.0”.

Kada

Birželio 17-19 d.

Kiek

„Lukiškių kalėjimas 2.0”

5.

Parodos „Neramūs kūnai. Rytų Vokietijos fotografija 1980–1989“ uždarymas

Lukas Balandis / BNS nuotr./Paroda dedikuota skausmingoms Rytų Europos šalių istorijoms
Lukas Balandis / BNS nuotr./Paroda dedikuota skausmingoms Rytų Europos šalių istorijoms

Paskutinėmis parodos dienomis vyks nemokamos kino peržiūros ir ekskursijos.

Ekspozicijoje pasakojama apie Rytų Vokietijoje iki Berlyno sienos griūties vykusį pogrindinį meno, mados ir laisvos sielos žmonių gyvenimą. Ekspozicijoje siūloma į paskutinįjį šio ilgo ir dar menkai pažįstamo istorijos puslapio dešimtmetį pažvelgti per kūno prizmę. Jos tikslas – parodyti, kaip autoritarinėje valstybėje, paremtoje individualybės neigimu, fiziniais suvaržymais, sekimu ir normatyvumu, fotografija tapo priemone, per kurią menininkai galėjo išreikšti savo ypatingą gyvenimą bei santykį su kūnu ir tuo pačiu atskleisti galingą vidinės laisvės pojūtį.

Kada

Birželio 14–19 d.;

Kur

Nacionalinėje dailės galerijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius