-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 03 /14:47

Kultūros ir renginių sektoriui rekomenduojama nekviesti į Lietuvą Rusijos kūrėjų, išskyrus smerkiančius V.Putino režimą

Kultūros ir Užsienio reikalų ministerijos rekomenduoja viešosioms ir privačioms kultūros įstaigoms, asociacijoms bei renginių organizatoriams laikinai apriboti bendradarbiavimą ir nekviesti į Lietuvą Rusijos atlikėjų ir kultūros veikėjų, išskyrus tuos, kurie viešai pasmerkė Kremliaus režimo karinę agresiją prieš Ukrainą ir demokratinį pasaulį, rašoma Kultūros ministerijos pranešime spaudai.
Kultūros ministerija kviečia siūlyti kandidatus Profesionaliojo scenos meno įstaigų tarybai
Asociatyvi nuotr. / Asociatyvi nuotr.

Kultūros įstaigoms, asociacijoms ir renginių organizatoriams raginama itin griežtai laikytis rekomendacijų, jei minėtieji asmenys lankėsi Kryme po 2014 m. kovo 16 d.; lankėsi kitose Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose po 2014 m. kovo 16 d. (vadinamosiose Luhansko ir Donecko liaudies respublikose); lankėsi kitose Rusijos okupuotose teritorijose (Padniestrėje, Abchazijoje, Pietų Osetijoje); palaiko Rusijos karą Ukrainoje ir ankstesnes Rusijos agresijos formas prieš kitas valstybes (pasisakė apie tai viešai, dalyvavo atitinkamose viešose akcijose, pasirašė atitinkamus viešus dokumentus).

Savo ruožtu asociacija LATGA pranešė gavusi Ukrainos autorių bendrijos padėką už „paramą karo košmarą patiriančiai šaliai“ bei prašymą atšaukti visus renginius Rusijai, viešai reikšti palaikymą Ukrainai.

LATGA taip pat teigia bendraujanti su Estijos ir Latvijos kolegomis siekdami įtikinti Tarptautine autorių ir kompozitorių bendrijų konfederaciją pašalinti iš jos Rusijos autorių bendrijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius