Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros naktį Tibeto skvere – ukrainiečių karo poezija ir muzika Tibetui

Kultūros naktį Tibeto skvere, Užupyje skambės ne tik autorinės Domanto Razausko, Andriaus Zalos dainos bei tibetietiškų dubenų garsai, tačiau ir ukrainiečių karo poezija, įvairių autorių parašyta per pastaruosius tris karo mėnesius.
Tibeto skveras
Tibeto skveras / Evgenios Levin nuotr.

Poeto, vertėjo ir aktyvaus Ukrainos įvykių stebėtojo Mariaus Buroko verstus eilėraščius perskaitys aktorius ir rašytojas Marius Povilas Elijas Martynenko. Šie skaitymai – solidarumo ir simboliškos paramos ukrainiečių tautai meninė akcija.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Andrius Zalieska
Arno Strumilos / 15min nuotr./Andrius Zalieska

Nuo 20.30 val. Tibeto skvero scenoje pasirodys Andrius Zalieska-Zala, kurio koncertai visuomet sklidini žaismingos poetikos, ironiškų tekstų ir pasikalbėjimų pritariant akustinei gitarai. Ne vienus metus jo dainos skamba įvairiuose Tibeto skvero renginiuose, suteikdamos klausytojams džiaugsmo ir ilgo galiojimo šypsenų.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Marius Povilas Elijas Martynenko
Lukas Balandis / BNS nuotr./Marius Povilas Elijas Martynenko

Nuo 21.30 val. Marius Povilas Elijas Martynenko skaitys ukrainiečių karo poeziją, kurioje liūdesys maišosi su pykčiu, mirtis – su neviltimi ir liūdesiu, bombų sprogimai – su širdį veriančia tyla.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Razauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Razauskas

Nuo 22.30 val. programą pratęs dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas, jau ne kartą klausytojus kvietęs į improvizuotas savo kūrybos programas su grupe ar pavieniui. Kultūros naktį jis ketina pratęsti šią gražią tradiciją ir savo muzikiniais garsais bei eilėmis siųsti linkėjimus visoms gyvoms būtybėms Tibeto skvere, Tibete bei Ukrainoje.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Raimondas Binkauskas. Fotografuota studijoje „Om“.
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Raimondas Binkauskas. Fotografuota studijoje „Om“.

Kultūros naktį Tibeto skvere nuo 23.30 užbaigs gongų meistras Raimondas Binkauskas panardinsiantis į skambančių tibetietiškų dubenų kosmines erdves. Pasak jo, muzika kuria garso erdves, paliečiančias vidinį žmogaus pasaulį naujomis emocinėmis patirtis. Belieka tik suklusti ir įsiklausyti...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius