Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos muzikų duetas leisis į pasaulinį turą

Pasaulinis koncertų turas – jau išsipildžiusi jaunų Lietuvos muzikų violončelininko Glebo Pyšniako (21) ir pianisto Dariaus Mažinto (27) svajonė. Kitąmet jų koncertų tvarkaraštyje – žymiausios pasaulio scenos.
Glebas Pyšniakas ir Darius Mažintas
Glebas Pyšniakas ir Darius Mažintas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Lietuvos atlikėjai triumfavo prestižiniame jaunųjų muzikų festivalyje „The International Holland Music Sessions“, kuriame nustebino tiek publiką, tiek ekspertus, ir festivalio organizatorių buvo pakviesti surengti koncertų turą visame pasaulyje. Tai – ypatingas Lietuvos muzikų pripažinimas.

Festivalyje šiemet varžėsi 60 gabiausių atlikėjų iš viso pasaulio. Kelias savaites dalyviai grojo meistriškumo kursuose ir koncertavo Olandijos salėse. Visą tą laiką juos vertino žymiausi muzikos ekspertai.

Nuo pat pirmųjų pasirodymų, kurių iš viso lietuviai surengė net šešis, jie tapo festivalio favoritais. Publika ilgai nepaleisdavo atlikėjų nuo scenos, kviesdavo „bisams“, o kiekvieną pasirodymą klausytojai palydėdavo plodami atsistoję. Tuo tarpu ekspertai atkreipė dėmesį į lietuvių pasirinktą sudėtingą programą bei puikų ansamblinį grojimą, tad prizą skyrė jauniems profesionalams iš Lietuvos – Dariui Mažintui ir Glebui Pyšniakui.

Kasmet geriausiai festivalyje pasirodžiusiems muzikams organizuojami koncertai
Vokietijoje, Olandijoje, JAV, Japonijoje, Švedijoje bei kitose
šalyse. Lietuvių koncertinį turą vainikuos pasirodymas legendinėje Amsterdamo salėje Concertgebouw:

„Kai lankėmės Amsterdame, užėjau į tą salę, apsidairiau, bet tada dar nedrįsau galvoti, kad teks groti šioje scenoje, kur kadaise skambino legendinis pianistas V. Horowitzas. Amsterdamo publika reikli, tačiau galimybė groti šioje scenoje taip pat ir skatina pasitempti, siekti geriausio rezultato“, - pasakojo D. Mažintas.

Atlikėjų koncertinis turas vyks 2010-2011 metais.

„The International Holland Music Sessions“ pasaulinių turų laimėtojais yra tapę tokie šiandien visame pasaulyje aktyviai koncertuojantys atlikėjai kaip tarptautinio P. Čaikovskio pianistų konkurso nugalėtojas Miroslavas Kultyševas bei smuikininkas Andrėjus Baranovas. Iki šiol festivalio koncertų turą 2006-2007 metais yra laimėjusi tik viena lietuvė – smuikininkė Diana Galvydytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius