-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Ivaškevičius uždraudė Rusijos teatre rodyti savo pjesę, bet jos anonsas vis tiek pasirodė

„Birželio 10 d. Aleksandrijos teatro Naujojoje scenoje įvyks Hugo Erikseno spektaklio „Artimas miestas“, sukurto pagal to paties pavadinimo Mariaus Ivaškevičiaus pjesę, premjera“, – skelbia vienas Rusijos teatro žurnalas. Tokia žinutė pjesės autoriui, Lietuvos dramaturgui M.Ivaškevičiui, buvo netikėta. Menininkas sako, kad informacija melaginga. „Kol Rusiją valdys šis nusikalstamas režimas, mano pjesių premjerų ten tikrai nebus“, – feisbuke parašė jis.
Marius Ivaškevičius
Marius Ivaškevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Gegužės 21 dieną Rusijos teatro žurnalas feisbuke pasidalijo žinute, kurioje skelbiama apie birželio 10-ąją Peterburgo teatre rodomą spektaklio „Artimas miestas“, sukurto pagal to paties pavadinimo Mariaus Ivaškevičiaus pjesę, premjerą.

„Spektaklyje „Artimas miestas“ lietuvių rašytojas ir dramaturgas tęsia savo apmąstymus apie tai, kas yra pasirinkimas, kaip žmogus pasiruošęs laisvei ir kaip jis sugeba ja pasinaudoti. Teksto atsiradimą paskatino tikra istorija, kurią Ivaškevičius perskaitė kriminalinėje kronikoje“, – pristatomas spektaklis.

Žinia apie tariamą premjerą Rusijoje pačiam M.Ivaškevičiui buvo netikėta. Feisbuke jis pranešė, kad informacija melaginga, o spektaklis Peterburgo teatre – seniai atšauktas.

„Rusijos teatro žurnale pasirodė informacija apie birželį Peterburgo Aleksandrinsky teatre planuojamą mano pjesės „Artimas miestas“ premjerą. Tai yra melaginga informacija“, – feisbuke situaciją pakomentavo dramaturgas.

„Premjera mano prašymu seniai yra atšaukta. Pamatęs tai susisiekiau su teatru. Jie dar kartą man patvirtino, kad premjera yra atšaukta ir jie bando išsiaiškinti su žurnalu, kodėl šis tebeskleidžia klaidingą informaciją“, – nurodė jis.

M.Ivaškevičiaus žinutė feisbuke
M.Ivaškevičiaus žinutė feisbuke

M.Ivaškevičius teigė, kad neketina bendradarbiauti su Rusijos teatrais tol, kol šalį valdys nusikalstamas režimas.

„Esu pasakęs Rusijos teatrams, su kuriais bendradarbiavau, kad kol Rusiją valdys šis nusikalstamas režimas, mano pjesių premjerų ten tikrai nebus“, – feisbuke rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius