-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kultūros ministerija: naujasis ministras už ministerijos ribų formuoja naują komandą

Kartu su gruodžio 22 d. darbus baigusia kultūros ministre Liana Ruokyte-Jonsson, kurią mėnesio pradžioje atstatydino premjeras, savo pareigų automatiškai neteko ir visi jos politinio pasitikėjimo komandos nariai. Vis dėlto paskirtasis ministras Mindaugas Kvietkauskas neatmetė galimybės, jog kai kurie jų postus gali išsaugoti. Jis kol kas dirba už ministerijos ribų, nes pareigas pradės eiti tik prisiekęs Seime. Planuojama, kad tai įvyks sausio 11 d.
Mindaugas Kvietkauskas
Mindaugas Kvietkauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vyksta tarimasis, komandos formavimas. Vyksta susitikimai su senosios komandos nariais, su naujais nariais. Kol kas detaliau komentuoti negalėčiau. Reikia atsinaujinimo, bet reikia ir tąsos“, –15min sakė M.Kvietkauskas.

Ketvirtadienį savo trumpiau nei du mėnesius trukusią patirtį patarėjo kėdėje „Facebook“ paskyroje komentavo Juozapas Blažiūnas, cituodamas 1944 m. parengtą CŽV dokumentą „Paprastas sabotažo vadovas“.

Buvęs kultūros ministrės patarėjas archyvų, bibliotekų, muziejų ir kultūros paveldo valdymo klausimais „Facebook“ taip pat aptarė dalyvavimą įvairiose darbo grupėse: „Viena iš darbo grupių buvo didelė, apie 22 ekspertus iš įvairių visuomeninių organizacijų ir valstybinių institucijų. Peržiūrėjau visų prieš tai buvusių posėdžių protokolus ir supratau, kad grupė užstrigusi kaip koks sugadintas vinilas, kur vis grįždavo prie tų pačių problemų vėl ir vėl. Lėta komunikacija, technologiniai nesusikalbėjimai, audringos kalbos „apie darbo organizavimą“ ir „smulkmeniškų klausimų nagrinėjimas“, įvairių kardinaliai skirtingų specializuotų sričių išmanymas ar nežinojimas, amžiaus ir išsilavinimo įvairovė, o taip pat daug kliuvinių lėmė, kad per ilgą laikotarpį pasiekta tiek mažai.“

15min pasiteiravus, ar naujasis ministerijos vadovas jam nesiūlė toliau tęsti savo pareigų, J.Blažiūnas teigė: „Buvo kalbama, bet tiesiog jau yra kitų darbų, pažadų. Grįžtu atgal į savo projektinę veiklą, į dėstymą, tęsiu toliau tai, ką esu pradėjęs. Kol kas nematau komandos, o kol nėra komandos, nelabai ir galima kalbėti, nes dirbama ne tik su ministru, bet ir su visa komanda. <...> Jei matysiu, kad komanda gera, įdomi, profesionali, galima tęsti ir toliau bendradarbiavimą nebūtinai būnant patarėju.“

Arūnas Malinovskis, Kultūros ministerijos ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus patarėjas, teigė, jog kol naujasis ministras neprisiekė Seime, jis dirba savarankiškai, už ministerijos ribų.

„Pagal prezidentės dekretą ankstesnė ministrė savo pareigas baigė 21 d., o ministras paskiriamas nuo 22 d., bet jis privalo prisiekti Seimui pagal įstatymą. Kol neprisiekė, jis formaliai dar nėra ministras. Dabar laukiame priesaikos. Kol kas jo pareigas laikinai eina ūkio ministras Virginijus Sinkevičius“, – sakė A.Malinovskis.

Naujasis kultūros ministras M.Kvietkauskas Seime turėtų prisiekti sausio 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius