Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Kvietkauskas: Vyriausybei siūloma neparduoti fotomenininkų sąjungos patalpų

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas sako, kad Vyriausybei bus siūloma neparduoti patalpų Vilniaus centre, kur įsikūrusi Lietuvos fotomenininkų sąjunga. Anot jo, Vyriausybėje vykusiame pasitarime su Turto banko atstovais ketvirtadienį sutarta ieškoti „optimaliausio sprendimo“ ir pritarus Vyriausybei patalpos Gedimino prospekte aukcione parduodamos nebus.
Fotografijos konkurso „Debiutas“ parodos atidarymas
Prospekto galerija / Lietuvos fotomenininkų sąjungos nuotr.

„Sutarėme su Turto banku, kad siūlysime Vyriausybei sprendimą išlaikyti fotomenininkų sąjungai šias patalpas panaudos teise, kaip naudojama iki šiol“, – žurnalistams ketvirtadienį tvirtino M.Kvietkauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Kvietkauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Kvietkauskas

Turto banko sprendimu įtraukti patalpas į viešai parduodamo turto sąrašą nepasitenkinimą išreiškė žymus fotomenininkas Antanas Sutkus, įkūręs sąjungą ir dirbęs joje daugiau nei tris dešimtmečius. Interviu portalui lrt.lt menininkas, švenčiantis 80-ąjį jubiliejų, ketvirtadienį piktinosi, kad į svarstymus dėl patalpų pardavimo nepakviesti patys fotomenininkai.

Patalpos Gedimino prospekte sąjungai suteiktos pagal panaudos sutartį, čia veikia ir „Prospekto“ galerija, joje rengiamos fotografijos parodos.

M.Kvietkauskas pripažino, kad Turto bankas, atlikdamas jam paskirtas funkcijas „galbūt į tą specifiką, patalpų naudojimo prasmę tinkamai neatsižvelgė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius