-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Midsummer Vilnius“ festivaliui scenos profesionalai ruošia energingą pasaulinių hitų programą

Vilniuje, Valdovų rūmuose liepos 17–28 dienomis vykstantis festivalis „Midsummer Vilnius“ šiemet parengė daugybę staigmenų, tarp kurių ir Lino Adomaičio, Egidijaus Buožio ir Vokietijos styginių kvinteto „G-Strings“ koncertas.
Lino Adomaičio, Egidijaus Buožio ir Vokiet0ijos styginių kvinteto „G-Strings“ koncerto repeticija
Lino Adomaičio, Egidijaus Buožio ir Vokiet0ijos styginių kvinteto „G-Strings“ koncerto repeticija / Irmos Adomaitienės nuotr.

Nors Lietuvos muzikos padangės žvaigždės Lino Adomaičio ir žymaus Vokietijos styginių kvinteto „G-Strings“ bendradarbiavimas užsimezgė vos prieš metus, jo atgarsiai iš koncertų Hamburge, Kylyje ir Kaune jau pasiekė melomanų ausis.

„Kai po koncerto sulauki net 5 bisų – tai leidžia manyti, kad projektas turi ateitį. Būtent taip nutiko jau po antrojo premjerinio koncerto Kylyje. Mums su Linu ypač malonu bendradarbiauti. Jis profesionalas, kupinas kūrybingų idėjų, sutampa mūsų muzikinis požiūris“, – sako „G-Strings“ kvintete violončele grojantis Vytautas Sondeckis.

Šis projektas itin svarbus ir savo karjeros 20-metį šiemet švenčiančiam dainininkui ir muzikos prodiuseriui Linui Adomaičiui. Scenos profesionalas šiuo metu intensyviai darbuojasi prie naujausio savo albumo, kuris pasirodys jau kitais metais, tačiau dažnas svečias yra ir Vokietijoje. Kartu su kvintetu jie jau įrašinėja bendrus kūrinius legendinio Vokietijos muzikos prodiuserio Franz Plasa įrašų studijoje. Čia ne vieną dainą yra įrašę tokie dainininkai kaip Mariah Carey, „Depeche Mode“, „Ramstein“, „50 Cent“, Eminem, Falco ir daugelis kitų muzikos garsenybių.

Grojant su simfoniniu orkestru atiduodame pagarbą klasikinės muzikos korifėjams, koncertai su bigbendu išlaisvina kūną ir sielą, norisi tiesiog šokinėti pagal funk’o ritmą.

„Šis projektas – kaip tyro oro gurkšnis. Man beprotiškai smagu keisti muzikos pateikimo formas. Grojant su simfoniniu orkestru atiduodame pagarbą klasikinės muzikos korifėjams, koncertai su bigbendu išlaisvina kūną ir sielą, norisi tiesiog šokinėti pagal funk’o ritmą. Na, o bendradarbiavimas su „G-Strings“ ir Egidijum Buožiu man vienu metu atvėrė ir viena, ir kita. Mūsų projekte susijungia trys muzikinės srovės – klasika, džiazas ir pop muzika“, – pasakoja Linas Adomaitis.

Po atviru dangumi Valdovų rūmų kartu su Linu pasirodysiantys „G-Strings“ – ypač aukšto kalibro klasikinės muzikos atlikėjai, kurių muzikinės galimybės su kiekvienu koncertu nustebina vis iš naujo. Tai kvintetas, gebantis styginių instrumentų pagalba sujungti fanko, roko, džiazo, soulo ir pop muzikos sroves. Jie ne tik atlieka jau žinomus kūrinius, bet taip pat kuria ir originalias kompozicijas.

Išgirsti Lino Adomaičio, Vokietijos styginių kvinteto „G-Strings“ projektą Lietuvoje balandžio pabaigoje jau turėjo galimybę vieno Kauno festivalio lankytojai. Čia prie jų prisijungė ir džiazo pianistas Egidijus Buožis. Atlikėjų energija scenoje tiesiog liejosi per kraštus ir nepaliko abejingų. Čia kiekvienas jų atliekamas kūrinys sulaukė gausių aplodismentų ir ovacijų.

Visi atlikėjai – profesionalai ir, svarbiausia, – muzikos bendraminčiai.

Bendradarbiauti su Egidijumi Buožiu Linas Adomaitis ir „G-Strings“ pradėjo dar praėjusiais metais, kai maestro Vytauto Sondeckio sodyboje įvyko nuostabus improvizuotas muzikantų susitikimas.

„Kartais ir nereikia daug žodžių, kad suprastum, jog šis projektas važiuoja be jokio „stumk-trauk“. Visi atlikėjai – profesionalai ir, svarbiausia, – muzikos bendraminčiai. Be galo malonu muzikuoti drauge su Linu ir „G-Strings“ – įspūdžiais dalijasi Egidijus Buožis.

„Midsummer Vilnius“ festivalio lankytojams atlikėjai žada įspūdingą programą, kurioje – Elvio Presley, Franko Sinatros, dainininko Prince, grupės „Jamiroquai“ kūriniai. Šiems pasaulinaims hitams sukurtos specialios aranžuotės. Kelios dainos ruošiamos ir specialiai šiam festivaliui, tačiau jas muzikantai išlaiko paslaptyje.

Bilietus į Lino Adomaičio, „G-Strings“ ir Egidijaus Buožio bei kitus festivalio renginius galima įsigyti „Bilietai.lt“ kasose arba internetu.

Daugiau informacijos apie festivalį „Midsummer Vilnius“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius