Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje viktorinoje jėgas išbandė beveik 1200 smalsių lietuvių

Šeštadienį įvykusi Nacionalinė viktorina pritraukė gausų žaidėjų būrį iš visos Lietuvos ir netgi keleto užsienio miestų ir parodė, kad intelektualias pramogas mėgstančių bei geriau gimtąjį kraštą pažinti norinčių lietuvių esama daug. Iš viso Nacionalinėje viktorinoje savo jėgas išbandė net 1180 dalyvių, panorusių dalį savo šeštadienio paskirti klausimų apie Lietuvą atsakinėjimui.
Nacionalinė viktorina Pasvalyje
Nacionalinė viktorina Pasvalyje / Organizatorių Pasvalyje nuotr.

Gausiausiai atstovaujami miestai buvo Vilnius (389 dalyviai) ir Kaunas (201 dalyvis). Šiuose miestuose viktorina vyko renginio partnerio Vilniaus universiteto patalpose: Vilniuje – moderniame Gyvybės mokslų centre, Kaune – VU Kauno fakultete.

Tačiau viktorinoje aktyviai dalyvavo ir ne vienas mažesnis miestas ar miestelis, tokie kaip Ukmergė, Žasliai ar Pravieniškės. Jėgas Nacionalinėje viktorinoje tikrino ir keturių užsienio miestų – Briuselio, Kopenhagos, Londono ir Oslo – lietuviai.

Nacionalinė viktorina – tai žinių patikrinimo konkursas, kurį 15min organizavo valstybės šimtmečio proga. Tai didžiausias iki šiol Lietuvoje vykęs tokio formato renginys.

Iš viso dalyviai turėjo atsakyti į 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Visi klausimai buvo susiję su Lietuva ir lietuviais. Atsakyti į klausimus dalyviai turėjo dvi valandas. Klausimų kūrėjų komandą sudarė įvairiose protų kovose ne kartą dalyvavę ir pasižymėję asmenys.

Nedalyvavę Nacionalinėje viktorinoje su viktorinos klausimais susipažinti gali čia: https://www.15min.lt/nacionaline-viktorina/viktorinos-klausimai.

Rėmėjų prizais apdovanoti bus atskirų miestų čempionai, taip pat geriausiai kiekvienoje temoje pasirodę dalyviai ir geriausi dešimt Lietuvos žaidėjų.

Nugalėtojus planuojama skelbti Nacionalinės viktorinos „Facebook“ puslapyje trečiadienį–ketvirtadienį. Vėliau visi dalyvių sąrašai ir jų rezultatai bus paskelbti internete, portale 15min esančiame Nacionalinės viktorinos polapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius