-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nauja edukacinių dirbtuvių serija „Blossom“: kvies kurti nevaržomai

Nuo rugpjūčio pradžios kultūros erdvė FAMM kartu su kultūros kompleksu „Sodas 2123“ pristato projektą „Blossom“ – kūrybinių edukacinių dirbtuvių seriją su ekskursijomis, seminaru ir performansu. Renginiai prasideda dvejomis dirbtuvėmis šią savaitę ir tęsis iki metų pabaigos. Be to, bus pasiūlyta 20 nemokamų edukacinių renginių, rašoma pranešime spaudai.
Fotografas Vytautas Juozėnas
Vytautas Juozėnas / Miglės Kriaučiūnaitės nuotr.

FAMM erdvė – tai kintanti kultūros erdvė, kuri siekia skatinti kūrybinį tarpdisciplininį bendradarbiavimą. FAMM kultūros komplekse „Sodas 2123“ atsidarė 2022-ųjų pavasarį kaip sėkmingo tęstinio „Sodas 2123“ bendradarbiavimo su Vilniaus dailės akademija rezultatas.

„Blossom“ dirbtuvėmis veiklas siekia nukreipti į mokyklą baigusį jaunimą, kuris mažai dalyvauja kultūrinėse veiklose.

Savo programa FAMM tęsia edukacinę misiją, o „Blossom“ dirbtuvėmis veiklas siekia nukreipti į mokyklą baigusį jaunimą, kuris mažai dalyvauja kultūrinėse veiklose. Dirbtuvėse kviečiami dalyvauti visi susidomėjusieji.

„Blossom“ programos tikslas – skatinti nevaržomą kūrybinį eksperimentavimą, suteikti profesionalių žinių bei lavinti meninius įgūdžius, taip pat ugdyti pastabumo, tyrinėjimo, reflektavimo ir savistabos įpročius, kurie sudarytų sąlygas tapatybės stiprinimui.

„FAMM“ edukacinių veiklų programa yra kuruojama jaunimo jaunimui, patiems bandant suprasti kokios temos aktualiausios šiandien, kokios sąsajos tarp skirtingų disciplinų domina labiausiai, kokių savirealizacijos galimybių jauniems žmonėms labiausiai trūksta.

Organizatorių nuotr./„Sodas 2123“
Organizatorių nuotr./„Sodas 2123“

Šį penktadienį rugpjūčio 5 d. programą pradės pirmosios ANIMATEST serijos dirbtuvės. Jų metu bus galima sužinoti, kas yra animacija, kokius animacijos principus ir technikas pasitelkia kūrėjai. Dalyviai išbandys savo jėgas įvairiose srityse – nuo tradicinės animacijos iki animacijos virtualioje realybėje.

Taikydami skirtingas technikas jie turės galimybę atrasti sau tinkamiausią animacijos kūrimo būdą. Bendras dirbtuvių tikslas – skatinti domėjimąsi animacijos menu, atrasti savo sritį bei rasti bendraminčių.

Rugpjūčio 7 d. sekmadienį vyks kitas programos renginys – didelio formato fotografijos įvadas. Jis kvies besidominčius fotografija ir jos procesais apsilankyti Vytauto Juozėno dirbtuvėse, kuriose dalyviai galės susipažinti su šviesa ir būdais ją fokusuoti į fotografinę plokštumą.

Dalyviai įgys žinių apie didelio formato fotoaparatus, apsilankys eksperimentinio kino/fotografijos laboratorijoje „Sponge studio“, kurioje išbandys skirtingus ryškinimo būdus, sužinos apie fotopopierių kaip tiesioginį pozityvą.

Vėlesnės šio edukacinio projekto veiklos vyks iki pat 2022 m. gruodžio – numatytos dirbtuvės, seminarai, ekskursijos ir kiti renginiai, kuriuos ves savo sričių profesionalai. Įvairių temų dirbtuves pristatys tokie kūrėjai kaip Kristina Švenčionytė ir Greta Štiormer (režisūros/aktorystės dirbtuvės), Ieva Ginkevičiūtė (šokio/judesio dirbtuvės), Agata Tracevič („SEED BOMB“ dirbtuvės), Arturas Bukauskas (dirbtuvės „Virtuali realybė. 360 judantis vaizdas ir 360 erdvinis pasakojimas“), Agnė Matulevičiūtė (dirbtuvės „Muzika tarpdisciplininiame lauke“), Dominykas Digimas (klausymosi dirbtuvės), Ignas Pavliukevičius (dirbtinio intelekto dirbtuvės).

Programoje taip pat bus pristatytos dvi ekskursijos su filosofu Viliumi Dranseika „Botanikos filosofijos ekskursijos“ bei Vlado Dieninio seminaras „Eksperimento strategijos“ ir Alano Gurino performansas. Daugiau informacijos apie konkrečius renginius bus galima rasti „Sodas 2123“ bei FAMM socialinių tinklų paskyrose, taip pat interneto svetainėse.

Projekto renginius pristatys kultūros erdvės „FAMM“ komanda – dirbtuvių kuratoriai Dagnė Petkevičiūtė, Nidas Kaniušas bei Fausta Mikutaitė – kurie patys yra jaunosios kūrėjų kartos atstovai, buriantys atvirą ir draugišką bendruomenę, ieškantys naujų būdų kurti, eksperimentuoti, mokytis ir kartu dalintis savo patirtimi.

Pirmųjų programos dirbtuvių datos ir laikai:

rugpjūčio 5 d. 17–19 val. ANIMATEST dirbtuvės. Registracija į dirbtuves nuorodoje čia

rugpjūčio 7 d. 13-16 val. „Didelio formato fotografijos įvadas“ su Vytautu Juozėnu. Registracija į dirbtuves nuorodoje čia.

Kur

FAMM erdvė kultūros komplekse „Sodas 2123“, Vitebsko g. 21, Vilnius;

Kiek

nemokamai.

Kultūros kompleksas „Sodas 2123“ – tai Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos (LTMKS) inicijuojama bei kuruojama bendruomeniškumo ir savivaldos principais veikianti visuomenei atvira erdvė.

Renginį organizuoja „Sodas 2123“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė. Pagrindinis informacinis partneris 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius