-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nepralenkiam gitaristui Joscho Stephan pripažinimą pelnė autentiškas skambesys

Liepos 12-ąją Kristupo vasaros festivalyje koncertą surengs gitaros virtuozas Joscho Stephanas iš Vokietijos. Pelnęs „čigoniškojo džiazo ateities“ bei legendinio Django Reinhardto įpėdinio titulą, atlikėjas koncerte „Gypsy jazz“ pradžiugins visus, mėgstančius skoningas improvizacijas, įtraukiančias melodijas, muzikinę įtaigą bei ekstremalų virtuoziškumą.
Nepralenkiam gitaristui Joscho Stephan pripažinimą pelnė autentiškas skambesys
Nepralenkiam gitaristui Joscho Stephan pripažinimą pelnė autentiškas skambesys / Projekto partnerio nuotr.

J.Stephanas yra nepaprastai muzikalus atlikėjas, perpratęs čigoniškojo džiazo grojimo subtilybes, gebantis puikiai improvizuoti ir į uždegančias kompozicijas skoningai įpinti populiariosios, klasikinės, klezmerių muzikos elementus, taip išgaudamas autentišką, tik jam būdingą skambesį.

„Man patinka tai, ką darau. Visada bandau sujungti čigoniškąjį džiazą su kitais stiliais, pavyzdžiui klezmerių muzika. Maždaug iki 25 – erių siekiau tapti tokiu kaip Django, tačiau pamažu atėjo suvokimas, jog publikai patinka būtent tai, kaip groju aš. O aš daug dalykų dariau kitaip. Manau, kad būtent tuomet atsipalaidavau ir pradėjau iš tikrųjų muzikuoti – taip, kaip jaučiu bei girdžiu“, – interneto portalui „JazzBluesNews.Space“ pasakojo muzikantas.

2010 m. išleistą debiutinį muzikanto albumą, žurnalas „American Guitar Player“ titulavo mėnesio albumu. Vėliau pasirodę J.Stephano įrašai taip pat pelnė puikius įvertinimus ir nutiesė kelią į tarptautinį pripažinimą. Naujausią savo albumą „Guitar Heroes“ gitaristas įrašė su muzikos pasaulio autoritetais, tarp kurių – T.Emmanuel, B.Lagrene, S.Rosenberg, įkvepiantys J.Stephano muzikinę veiklą.

Pasukti muzikos keliu gitaristą įkvėpė jo tėvas, turėjęs savo grupę. Viename interviu J.Stephanas pripažino, jog būtent tai jam tapo akstinu išmokti groti ir pačiam. Atlikėjas norėjo mokytis groti būgnais, bet tėvas pamanė, kad sūnui labiau tiktų gitara.

Išmokęs groti, J.Stephanas susidomėjo 1930 m. atsiradusiu čigoniškojo džiazo stiliumi, kurio pradininkas buvo legendinis džiazo gitaristas Django Reinhardt. Viena iš europietiško džiazo atmainų, čigoniškasis džiazas, pasižymi savita grojimo maniera, kuriai būdingi virtuoziški pasažai, itin greitas tempas. Publiką šis stilius greitai pakeri, nes skatina šokti, užkrečia gera nuotaika. Vis tik techniškai atlikti jį sudėtinga – reikia greito mąstymo, puikios atlikimo technikos, gyvybės ir dinamikos.

Liepos 12 dieną, ketvirtadienį, 19 val. įtraukiančiame koncerte „Gypsy jazz“ savo muzikalumą demonstruos gitaros korifėjus Joscho Stephanas drauge su smuikininku Sebastianu Reimannu, ritminės gitaros atlikėju Svenu Jungbecku, kontrabosininku Stefanu Bergreriu.

Pasirodymas vyks VGTU „LinkMenų fabrike“, programoje skambės D.Reinhardt, J.Stephan, J.Kern ir kt. kompozicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius