Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidoje susibūrė šalies ir užsienio menininkai

Tradiciškai rudenėjančioje Nidoje susibūrė šalies ir užsienio menininkai. Įkvėpimo vaizdingoje Kuršių nerijoje ieško 20-ojo tarptautinio tapybos plenero „Baltijos tiltai“ dalyviai.
Atidaromas XIV tarptautinis ekspresionistinės tapybos pleneras „Nidos ekspresija”.
Atidaromas XIV tarptautinis ekspresionistinės tapybos pleneras „Nidos ekspresija”. / Organizatorių nuotr.

Per du dešimtmečius Nidos plenere pabuvojo apie tris šimtus menininkų iš beveik keturiasdešimties pasaulio šalių. Kasmet rudenėjančioje Nidoje susibūrę ir įkvėpimo ieškantys menininkai tęsia ekspresionistinės „Briuke“ kartos tradicijas. Praėjusio šimtmečio pradžioje Nidoje veikė garsi vokiečių menininkų kolonija, sukūrusi tūkstančius paveikslų.     

Iki rugsėjo pabaigos vyksiančiame plenere Nidoje ir Juodkrantėje tapys trisdešimt menininkų iš Baltarusijos, Danijos, Indonezijos, Armėnijos ir kitų šalių. Plenero temos kasmet keičiamos – tapytos nuogalės jūros pakrantėje, besimaudančios moterys, kurorto šurmulys ar laivai. Šių metų tema – Nidos koloritas.              

Nidos spalvos labai ryškios. Čia juntama stipri energija ryškūs žmonės, ryški aplinka. Man labai patinka, – kalbėjo menininkas iš Lenkijos Gagikas Parsamyanas.

„Nidos spalvos labai ryškios. Čia juntama stipri energija ryškūs žmonės, ryški aplinka. Man labai patinka“, – kalbėjo menininkas iš Lenkijos Gagikas Parsamyanas.

Tradiciškai pleneras baigsis paroda Nidos bendruomenei, atsidėkodami už priėmimą menininkai paliks po darbą. Dar po vieną lieka plenero Parodų fondui.    

„Per 20 metų kolekcijoje yra apie 800 paveikslų. Noriu, kad paveikslus turėtų Nida, turėtų muziejus“, – sakė plenero kuratorius Saulius Kruopis.

Plenero organizatorius tikisi, kad vis dėl to Nidoje atsiras muziejus, kuriame turistai galės susipažinti su ekspresionistines tradicijas tęsiančių menininkų kūryba.      

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius