Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukasto piliakalnio vietoje atsiras ašaros skluptūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras pristato Mikhail Gulin Juozo Laivio projektą „Mobilios skulptūros“. Šeštadienį 11 val. Žemaitijos nacionaliniame parke, Stirbaičių kaime, buvusio ir nukasto piliakalnio vietoje atidengiama keturių metrų aukščio skulptūra pavadinimu Ašara.
Stirbaičių piliakalnio liekanos iš pietvakarių pusės 1972 m.
Stirbaičių piliakalnio liekanos iš pietvakarių pusės 1972 m. / A. Merkevičiaus nuotr.
Temos: 1 Parkas

Tai jau septintoji lietuvių menininko skulptūrinė kompozicija netradicinėje viešojoje erdvėje, į kurią įtraukiami ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų aktyviai kuriantys menininkai. Pasak Mobilių skulptūrų sumanytojo J.Laivio, „vieta, kurioje kažko nebėra, taip pat egzistuoja kaip kultūrinės traukos objektas ir tai, kaip mes ją akcentuojame, yra laiko, požiūrio ir kultūrinės sąmonės klausimas.“

Piliakalnis, datuojamas I tūkstantmečiu, buvo įrengtas atskiroje aukštumos kalvoje stačiais šlaitais, Stirbaičių miške. P¬ietų-pietryčių pusėje nuo likusios aukštumos dalies jis buvo atskirtas nedideliu grioviu ir pylimu. Duomenų apie aikštelės dydį ir formą nėra, nes piliakalnis apie 1970 m. visiškai nukastas. Žvyras sovietų valdžios naudotas raketinės bazės statyboms Plokštinėje.

Mikhail Gulin – Baltarusijoje gyvenantis ir kuriantis menininkas – šiuo metu reziduoja Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro meno rezidentūroje ir dalyvauja „Going Public“ programoje, kurią remia Vilniaus Goethe’s institutas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius