Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Arestovyčiaus dėmesys – lietuvių rašytojui: padovanojo knygą ir joje užrašė padėkos žodžius

Lietuvoje besisvečiuojantis Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius išreiškė padėką lietuvių vertėjui ir rašytojui Mariui Burokui, kuris prasidėjus karui Ukrainoje savo socialiniuose tinkluose vertė ir publikavo svarbiausią informaciją iš fronto.
Oleksijus Arestovičius ir Marius Burokas
Oleksijus Arestovyčius ir Marius Burokas / Evos Sokolovskytės / Monikos Požerskytės nuotr.

O.Arestovyčius padavonojo M.Burokui knygą „Writing from Ukraine“, kurioje surinkta nuo 1965-ųjų rašyta proza, poezija ir esė tekstai, išleista tik šaliai atgavus nepriklausomybę.

M.Burokas 15min teigė, kad pats apie tai sužinojo tik iš feisbuko. Rašytojo teigimu, knygoje O.Arestovyčius užrašė: „Dėkoju už pagalbą platinant informaciją“.

Paklaustas, kaip jaučiasi sulaukęs dėmesio, M.Burokas sakė, kad apsidžiaugė: „Žiūriu, kad madinga pasidarė draugams dovanoti Arestovyčiaus autografą! O šiaip tai visiška jėga! Miela ir netikėta staigmena.“

Pasirodo, apie M.Buroką O.Arestovyčiui papasakojo knygininkė Eurika Stogevičienė, Eva Sokolovskytė bei knygų apžvalgininkė Jurga Mandrijauskaitė.

Per karą išgarsėjęs Ukrainos prezidento patarėjas ketvirtadienį dalyvavo Vilniaus rotušėje surengtoje konferencijoje, skirtoje 508-osioms Oršos mūšio metinėms atminti.

Vėliau žurnalistams surengta speciali spaudos konferencija, kurioje O.Arestovyčius atsakė į svarbiausius klausimus apie karo eigą ir Ukrainos poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius