Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Ambrazevičiui apginti Nacionalinės viktorinos čempiono titulo nepavyko: triumfavo Š.Dirmeikis

Nacionalinė viktorina turi naują čempioną. Šeštadienį vykusiame 15min organizuotame renginyje triumfavo vilnietis Šarūnas Dirmeikis, aplenkęs visus varžovus, tarp jų – ir pernykštį čempioną Paulių Ambrazevičių, kuris liko ketvirtas. Š.Dirmeikis surinko 152 taškus iš 210-ies galimų.
Pasaulio viktorinos čempionato Lietuvos čempionas Šarūnas Dirmeikis
Nacionalinės viktorinos čempionas Šarūnas Dirmeikis / Organizatorių nuotr.

Tačiau kova dėl pirmosios vietos Lietuvos įskaitoje buvo labai atkakli. Antrąją vietą užėmusį valstybės tarnautoją Rimantą Grikienį Š.Dirmeikis aplenkė vos vienu tašku: R.Grikienis surinko 151 tašką. Trečiąją vietą užėmusi prekybininkė iš Panevėžio Birutė Nefaitė taip pat nuo lyderių atsiliko nedaug – surinko 149 taškus.

Ketvirtąją vietą Lietuvoje užėmė P.Ambrazevičius, šiemet surinkęs 146 taškus. Penktąją vietą užėmė pernai antras likęs civilinės aviacijos specialistas Dominykas Lašinskas (145 taškai), šeštąją – rašytojas Regimantas Dima (144 taškai), septintąją – valstybės tarnautojas Žilvinas Adomaitis (144 taškai).

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nacionalinė viktorina
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nacionalinė viktorina

Taip pat į geriausiai pasirodžiusiųjų Nacionalinės viktorinos dalyvių dešimtuką visoje Lietuvoje pateko vilnietis vertėjas Donatas Kazbaras, surinkęs 143 taškus, Jurbarko mieste viktorinoje dalyvavęs mokytojas Saulius Jazukevičius, surinkęs 142 taškus ir klaipėdietis studentas Lukas Gylys, surinkęs 139 taškus.

Išvysti, kaip atrodė Nacionalinė viktorina įvairiuose Lietuvos ir užsienio miestuose, galite galerijoje žemiau.

Antrajame dešimtuke liko rokiškėnas režisierius Eligijus Daugnora (138 taškai), gidas iš Kauno Jonas Oškinis (137 taškai), praėjusioje viktorinoje trečią vietą užėmęs politologas Paulius Skirkevičius (137 taškai), žurnalistas Andrius Tapinas (136 taškai), istorikė Nijolė Vitėnaitė (136 taškai), biologė iš Lentvario Rūta Lukoševičiūtė, (134 taškai), klaipėdietis kartografas Remigijus Sereika (133 taškai), Lietuvos banko Pinigų muziejaus vyr. specialistas Tomas Grėlis (132 taškai), architektas iš Ukmergės Gintautas Karvelis (132 taškai) ir panevėžietis IT inžinierius Aivaras Troščenka (131 taškas).

Nacionalinės viktorinos dalyviai turėjo atsakyti į 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas. Buvo skelbiami ir kiekvienos temos nugalėtojai.

Kultūros temoje geriausią rezultatą pademonstravo 22 taškus surinkęs R.Grikienis. Istorijos ir Sporto temų nugalėtoju tapo Š.Dirmeikis, šiose temose surinkęs po 26 taškus. Tradicijų temoje lygių nebuvo vertėjai ir redaktorei iš Vilniaus Veronikai Adamonytei (25 taškai). Visuomenės temoje triumfavo D.Lašinskas (27 taškai), o Gyvenimo – P.Ambrazevičius (22 taškai). Geografijos ir gamtos temoje triumfavo Ž.Adomaitis, surinkęs 25 taškus.

Vertinant atskirus miestus, Vilniuje triumfavo Š.Dirmeikis, Kaune – J.Oškinis, Klaipėdoje – L.Gylys, Panevėžyje – B.Nefaitė. Šiaulių čempionu tapo tekstų rašytojas Skirmantas Knieža, Alytaus – valstybės tarnautojas Saulius Šimkevičius, Marijampolės – mokytojas Zenonas Meškelevičius.

Geriausių Lietuvos žaidėjų ir kiekvieno miesto nugalėtojų laukia prizai. Viktorinos partneris Vilniaus universitetas prizais taip pat apdovanos geriausiai viktorinoje pasirodžiusius moksleivius.

Geriausiai tarp moksleivių Lietuvoje pasirodė ukmergiškis Pijus Brazinskas, surinkęs 101 tašką.

Išvysti, kaip Nacionalinė viktorina atrodė Vilniuje, galite galerijoje žemiau.

Nacionalinė viktorina – tai žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, kurį 15min organizavo antrus metus iš eilės. Tai didžiausias Lietuvoje vykstantis tokio formato renginys. Viktorina buvo nemokama, dalyvauti joje galėjo visi norintys.

Iš viso dalyviai turėjo atsakyti į 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Visi klausimai buvo susiję su Lietuva ir lietuviais. Atsakyti į klausimus dalyviai turėjo dvi valandas.

Iš viso Nacionalinėje viktorinoje dalyvavo 1083 dalyviai. Viktorina vyko net 30-yje Lietuvos miestų ir miestelių, taip pat Londone, Mančesteryje, Varšuvoje, Dubline, Stokholme, Kopenhagoje, Briuselyje ir Osle.

Gausiausiai atstovaujami miestai buvo Vilnius (359 dalyviai) ir Kaunas (176 dalyviai). Šiuose miestuose viktorina vyko renginio partnerio Vilniaus universiteto patalpose: Vilniuje – moderniame Gyvybės mokslų centre, Kaune – VU Kauno fakultete.

Nedalyvavę Nacionalinėje viktorinoje su viktorinos klausimais susipažinti gali paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius