Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone prasidėjo tryliktasis „Bistrampolio festivalis“

Panevėžio rajone, Bistrampolio dvare, prasidėjo tryliktasis „Bistrampolio festivalis“. Per keturis mėnesius įvyks keturiolika koncertų, dalyvaus atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio šalių.
Liudas su D. Katkumi Bistrampolio festivalyje
Liudas su D. Katkumi Bistrampolio festivalyje / Renginio organizatorių nuotr.

Atidarymo renginiui Panevėžio muzikinio teatro orkestras kartu su dainininkais Ona Kolobovaite, Egidijumi Bavikinu, Liudu Mikalausku parengė teatralizuotą koncertą „Reveransas Bistrampoliui“. Skambėjo populiariausios arijos iš operečių ir miuziklų.

„Festivalio programa kaskart darosi vis įdomesnė. Kaip būna nemažai daliai festivalių – jie išsikvepia, o „Bistrampolio festivalis“ unikalus tuo, kad jis visą laiką gerėja, koncertų kokybė gerėja, o svarbiausia, kad miesto ir Lietuvos žmonės atvažiuoja pabūti gamtoje, pasiklausyti nuostabios muzikos“, – tvirtina Panevėžio muzikinio teatro orkestro vadovas Vidmantas Kapučinskas.

Kasmet „Bistrampolio festivalyje“ apsilanko per dešimt tūkstančių žiūrovų.

Įvyks 15 koncertų

Festivalyje įvyks keturiolika koncertų, koncertuos Sankt Peterburgo Algirdo Paulavičiaus jaunimo simfoninis orkestras, atvyks muzikantų iš Latvijos, Izraelio, Pietų Afrikos.

„Vienas iš tokių reikšmingesnių įvykių bus tai, kad galėsime pagerbti tuos Sibiro lietuvius, kurie tvarko Rusijoje mūsų tremtinių kapus, bus jų diena, kurią pavadinome „Rusijos lietuviai Lietuvai“, – sako festivalio organizatorius kun. dr. Rimantas Gudelis.

Pirmą kartą be koncertų vyks ir dvaro žirgų pasirodymai, spektakliai vaikams. „Bistrampolio festivalis“ truks iki rugsėjo 13 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius