Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarį – Asmik Grigorian koncertas „Žalgirio“ arenoje

Pavasarį „Žalgirio“ arenoje koncertuos vienas žinomiausių pasaulio sopranų, Tarptautiniuose operos apdovanojimuose geriausia pasaulyje pripažinta solistė Asmik Grigorian, rašoma pranešime žiniasklaidai. Planuojama, kad koncertas įvyks balandžio 2 d.
Asmik Grigorian
Asmik Grigorian / Algirdo Bako nuotr.

Pasak organizatorių, nustatyti konkrečią renginio datą jie ryžosi stebėdami pozityvias ilgalaikes tendencijas dėl COVID-19 pandemijos suvaldymo bei matydami, jog lankytojai yra labai pasiilgę aukšto lygio reginių.

„Tiesą sakant, šis renginys buvo planuojamas ilgą laiką, bet dėl griežtėjančių ribojimų šiemet idėjos įgyvendinti negalime. Tačiau už kelių mėnesių šis išskirtinis koncertas tikrai turėtų įvykti, o mes pasirūpinsime, kad jis vyktų saugioje ir malonioje aplinkoje“, – teigia „Žalgirio“ arenos atstovai.

LVSO nuotr./Asmik Grigorian
LVSO nuotr./Asmik Grigorian

Anot pranešimo, A.Grigorian pavasarinis sezonas bus išskirtinis. Netrukus po koncertų ji pasitiks savo 40-ąjį jubiliejų. Kūrybinės brandos sulaukusi atlikėja pasaulinės operos žvaigždės vardo nusipelnė po to, kai pelnė pripažinimą didžiosiomis klasikinių operų partijomis. Tokioms, kaip žinovus sužavėjęs Zalcburgo festivalyje atliktas Salomėjos vaidmuo. Būtent šis darbas Asmik padėjo pelnyti 2019 metų geriausios dainininkės titulą Tarptautiniuose operos apdovanojimuose.

Be to, solistė iš Lietuvos gavo Austrijos muzikinio teatro prizą už geriausią operos vaidmenį bei žurnalo „Opernwelt“ Metų dainininkės titulą. A.Grigorian šįmet taip pat pelnė Italijos nacionalinės kritikų asociacijos F. Abbiati prizą už Marijetos vaidmenį E.W.Kornholdo operoje „Miręs miestas“ teatre „La Scala“. Niujorko „Metropolitan Opera“, Londono karališkasis „Covent Garden“, Vienos „Theater an der Wien“ ir daugybė kitų scenų jau pasirodė arba artimiausiu metu debiutos armėnų kilmės lietuvė.

Scenoje Kaune A.Grigorian pasirodys drauge su prestižinio „Grammy“ apdovanojimo laimėtoju tenoru Joshua Guerrero. Šis įstabaus balso 37-erių metų amerikietis laikomas vienu perspektyviausių operos atlikėju pasaulyje, kurio mielai laukia garsiausios pasaulio koncertinės salės – nuo Niujorko, Vašingtono ar Čikagos iki Tokijo, Berlyno, Londono ar Romos.

Atlikėjams akomponuos Kauno miesto simfoninis orkestras (vyriausiasis dirigentas Constantine‘as Orbelianas (JAV). Orkestro kompaktinės plokštelės ne kartą buvo paskelbtos geriausiomis pasaulyje ir net tris kartus nominuotos „Grammy“ bei Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius