Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavilnio biblioteka: ateityje susidėvėjusias knygas pirmiausia pasiūlysime skaitytojams

Socialiniuose tinkluose pasklidus į makulatūros konteinerį sukrautų netinkamomis naudoti pripažintų knygų nuotraukoms, Pavilnio biblioteka pripažįsta knygas pirmiau galėjusi pasiūlyti vilniečiams.
Nurašytos knygos
Nurašytos knygos / Virginijos Aleksejūnės nuotr.
Temos: 2 Biblioteka Knygos

Kaip teigiama pranešime spaudai, ateityje, prieš nurašydama knygas, biblioteka jas pirmiausia pasiūlys miestiečiams ir su bendruomene pasitars, kaip knygos gali rasti antruosius namus užuot jas pasmerkus sunaikinimui.

Nors fondų tvarkymo taisyklės netinkamas naudoti knygas įpareigoja nurašyti, išardyti, o liekamąsias medžiagas įtraukti į apskaitą, Pavilnio biblioteka neneigia į netinkamomis pripažintų knygų nurašymą pažiūrėjusi formaliai.

15min primena, kad trečiadienį knygų mėgėjai buvo nustebinti žinios, jog neseniai uždarytos Pavilnio bibliotekos knygos yra nurašomos – jie gelbėjo knygas tiesiai iš konteinerių.

Daugiau apie tai staitykite ČIA.

„Kitiems Vilniaus centrinės bibliotekos filialams ir mokyklai atrinkę 1 500 knygų, netinkamomis pripažintas kitas knygas pirmiausia galėjome pasiūlyti bendruomenei, savo skaitytojams, galbūt ugdymo įstaigų bibliotekoms. Deja, į tokį jautrų klausimą pažiūrėjome tikrai formaliai, o galėjome šią situaciją išnaudoti kūrybiškai, pačią bendruomenę pakviesti „įknyginti“ sulaistytas, suplėšytas, bet tikrai skaitomas knygas. Nuoširdžiai atsiprašome bendruomenės ir visų knygas mylinčių vilniečių dėl šios situacijos. Sieksime ateityje skirti didesnį dėmesį bendravimui ir tarimuisi su mūsų bendruomene, kd panašių situacijų būtų išvengta“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos direktorės pavaduotoja Simona Žilienė.

Uždarius Pavilnio biblioteką, skaitytojus lankys bibliobusas. Planuojama, kad mobili biblioteka galėtų atstoti 4-ias bibliotekas atokesnėse daug skaitytojų neturinčiose Vilniaus vietose. Šiuo metu yra rengiami mobilios bibliotekos priešprojektiniai pasiūlymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius