-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prospekto fotografijos galerijoje – paroda apie permąstomą tikrovę ir jos reprezentaciją

Rugpjūčio 22–rugsėjo 15 dienomis sostinės Prospekto fotografijos galerijoje veiks paroda „3Dvs2D“. Ją pristatys menininkai Danas Aleksa, Arūnas Gudaitis, Aistė Kisarauskaitė, Arūnas Kulikauskas, Vytautas Kumža ir Eduardo Leòn, Tomas Martišauskis, Dalia Mikonytė ir Adomas Žudys, Gytis Skudžinskas, Gintautas Trimakas.
Arūnas Kulikauskas. Jono Meko kamera. 2004 m.
Arūnas Kulikauskas. Jono Meko kamera. 2004 m. / Lietuvos fotomenininkų sąjunga
Temos: 2 Fotografija Paroda

„Apskritai, apie pasaulio atvaizdavimo, suvokimo ir apibūdinimo istoriją galime kalbėti kaip apie nesibaigiančią dvimatės ir trimatės sąrangos kovą. Nors pirmosios sferinės žemės idėjos išsakytos senovės Graikijos filosofų 6 a.p.Kr., bet ir dvidešimtajame amžiuje įsikuria plokščiojo pasaulio draugija be atvangos siekianti pagrįsti faktą, kad žemė yra frisbio formos. Vis atsiranda naujų ir bemaž įtikinamų hipotezių, argumentuojančių dvimatės ar trimatės sampratos pranašumą. Tad ginčas ir diskusija galbūt ir yra vienintelė nekintanti duotybė.

Akivaizdu, ir reprodukavimo technologijos vis kursto aistras. Ypač fotografinės medijos lauke girdimos diskusijos apie atvaizdo manipuliatyvumą, ar reprodukuoto vaizdo nepajėgumą atstovauti realiam įvaizdintam objektui. Apie sidabro kristalo materialumą ar fotonų neįgalumą perduoti daiktiškumą“, – taip parodą pristato Lietuvos fotomenininkų sąjunga.

Lietuvos fotomenininkų sąjunga/Arūnas Gudaitis. Ribų išklotinė. 2001 m.
Lietuvos fotomenininkų sąjunga/Arūnas Gudaitis. Ribų išklotinė. 2001 m.
Lietuvos fotomenininkų sąjunga/Vytautas Kumža ir Eduardo Leòn. Don't fall in love with the Props. 2018 m.
Lietuvos fotomenininkų sąjunga/Vytautas Kumža ir Eduardo Leòn. Don't fall in love with the Props. 2018 m.

Anot jos, parodoje dalyvaujantys menininkai kalba ne tik apie nesibaigiančią ir vis iš naujo permąstomą tikrovės, jos reprezentacijos dvikovą: „Vaizdų reprodukavimo medžiagos, metodai ar atvaizdai kūriniuose, šiuo atveju, suvokiami kaip atminties objektai, įkūnyti faktai ar tūriniai įvykiai. O patys kūriniai kalba apie platesnius vizualiosios kultūros kontekstus. Nors bendras vardiklis lieka 3D vs 2D antipodai, juose užsimezga ir saviti, nepriklausomi naratyvai, išskleidžiantys talpesnius probleminius ir sociokultūrinius klausimus. Tad ir šie įkūnyti dokumentai parodoje kaip hipotetiniai dabarties simptomai ir išeities paieškos, tačiau ne diagnozė ar pretenzija.“

Parodos „3Dvs2D“ atidarymas vyks rugpjūčio 22 dieną (trečiadienį) 17.30 val. Parodos kuratorius – Gytis Skudžinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius