Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 25 /2022 10 28

Reivai, siaubo filmai ir spektakliai apie mirtį vaikams: ko nepraleisti šiurpųjį savaitgalį?

Tragiškas, groteskiškas, pasakiškas teatras, siaubo ir fantastiniai filmai, šiurpias istorijas pasakojančios ekskursijos, tamsūs techno ir reivo vakarėliai. Nesvarbu, ką švenčiate Vėlinių, Visų Šventųjų ar Helovino savaitgalį, veikti tikrai yra ką. Tereikės įsiklausyti į save – norite atsipalaiduoti, pamiršti realybę, švęsti, o galbūt tai bus susikaupimo, refleksijos metas?
L.Laucevičius spektaklyje „Natanas Išmintingasis“
L.Laucevičius spektaklyje „Natanas Išmintingasis“ / NKDT nuotr.

Vilnius

1

Filmo „Speak No Evil“ premjera

Tai vienas giliausiai sukrečiančių metų filmų – istorija apie tai, kaip mandagumas nuveda nuo saulėtų atostogų Italijoje iki košmaro gūdžiame Olandijos miške.

Kada

spalio 28 ir spalio 31 d.;

Kur

kino teatras „Pasaka“, Vilnius;

Kiek

7,50 euro.

2

Siaubo filmo „Valerija ir stebuklų savaitė“ peržiūra

Skalvijos nuotr./Jaroslava Schallerová filme „Valerija ir stebuklų savaitė“
Skalvijos nuotr./Jaroslava Schallerová filme „Valerija ir stebuklų savaitė“

Jauna mergina, betampanti moterimi, patenka į jausmingą vampyrų, raganų ir kitų būtybių kupiną fantastinį pasaulį. „Valerija ir stebuklų savaitė“ – daugybės siužetų pasaka, vykstanti viduramžių eroje. Dėl siurrealistinės kinematografijos ir nuostabaus garso takelio režisieriaus Jaromilo Jirešo fantasmagorija neabejotinai yra viena gražiausių Čekoslovakijos Naujosios bangos keistenybių.

Kada

spalio 29 d., 21.15 val.;

Kur

kino centras „Skalvija“, Vilnius;

Kiek

nuo 4,35 iki 6,35 euro.

3

„Sodas 2123“ Helovinas

Luko Balandžio / 15min nuotr./SODAS 2123
Luko Balandžio / 15min nuotr./SODAS 2123

Šeštadienį „Sodas 2123“ kviečia švęsti Helovino su grupėmis „Skaptetas“, „Dancing Crow“ bei „Besarmatė“. „Skaptetas“ garsiai klyks į silpnąsias takto dalis, kol kojos pradės jūs pačius nešti į kapines. „Dancing Crow“ privers pamiršti šviesią kasdienybę, o „Besarmatė“ laužys jūsų įsistovėjusius sąmonės baldus.

Kada

spalio 29 d., 19 val.;

Kur

kultūros kompleksas „Sodas 2123“, Vilnius;

Kiek

nemokamai.

4

Reivas „Prisukamas Abrikosas: Visi Šventieji“

Gražiausių dviejų dešimtmečių tradicijų lydimas reivas iš Lietuvos širdies atkeliauja aplankyti Vilniaus. Pirmam ir paskutiniam kartui didžiausius Lietuvos miestus jungiantis Prisukamas Abrikosas Vilniuje atšvęs vieną šmėklišką naktį, tačiau tam turės net 3 scenas, kuriose neišvengiamai pasiklysi. Į dar gilesnį sapną panardins kaip visada ypatingos šviesos, erdvės ir konkretumo nestokojanti muzika.

N-18

Kada

spalio 28 – spalio 29 d., 22–12 val.;

Kur

Panerių g. 43, Vilnius;

Kiek

41 euras.

5

Pats Baisiausias Techno

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Kablys
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Kablys

Rūsčiausią metų naktį atversime didžiosios salės vartus, kurioje jus pasitiks šešėlių valdovai „Alignment“ ir Carla Schmitt. Pirmasis – itin paklausus festivalių ir masyvių klubų vardas. C.Schmitt – tiek pat juodo techno kūrėja, profesionali choreografė, labai, labai energinga didžėja ir smarkiai link populiarumo skriejanti Paryžiaus vunderkindė.

N-18

Kada

spalio 28–29 d., 22–8 val.;

Kur

„Kablys + Club“, Vilnius;

Kiek

18 eurų.

6

Lėlių spektaklis vaikams „Antis, mirtis ir tulpė“

Mirtis visada šalia, dėl viso pikto. Bet nelaimes atneša ne ji, tai – gyvenimas... Beje, kaip tik jis atneša ir gerus dalykus – draugystę, pokalbius, žaidimus ir juos lydinčią šilumą. Šiek tiek keista, bet pažindami mirtį mes pažįstame ir gyvenimą bei atvirkščiai. Todėl kalbėtis apie tokius dalykus yra daug geresnis sprendimas, nei slėptis ar nežinia kur sprukti.

Kada

spalio 29 d., 12 val.;

Kur

Vilniaus teatras „Lėlė“;

Kiek

9 eurai.

7

Paroda „Ką slepia sarkofagas: Senovės Egipto mumijų tyrimai“

Arno Strumilos / 15min nuotr./Parodos akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Parodos akimirka

Ši pažintinė ir patyriminė paroda atskleidžia pastarųjų beveik 200 metų senovės Egipto mumijų tyrinėjimus ir lietuvių dalyvavimą juose. Parodos autoriai pristato, kaip kito mumijų tyrimų samprata ir jų rezultatai nuo kolekcionavimo idėjos XIX amžiuje, pirmųjų mokslinių ekspedicijų XX amžiuje iki dabar – kai tūkstančių metų senumo paslaptys išaiškinamos šiuolaikinėmis technologijomis.

Kada

iki lapkričio 20 d.;

Kur

Istorijų namai, Vilnius;

Kiek

4 eurai.

8

Vakarinė ekskursija po šviečiančias Rasų kapines

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Rasų kapinės
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Rasų kapinės

Ekskursijos metu ne tik prisiminsime Rasų kapinėse palaidotus žmones, jų darbus, likimus, bet kalbėsimės ir apie pačių kapinių istoriją, ieškosime išskirtinių antkapių, paminklų ir koplyčių. Sužinosite, kodėl kapinės už miestų ribų visoje Europoje imtos steigti tik XVIII amžiaus pabaigoje, kodėl miestiečiai priešinosi laidojimui jose ir kokių gudrybių teko imtis valdžiai, norint juos įtikinti savo artimuosius laidoti naujoje vietoje.

Kada

lapkričio 1 d., 17–19 val.

Kur

įėjimas į Rasų kapines, Rasų g., Vilnius;

Kiek

20 eurų.

9

Ekskursija visai šeimai „Šiurpnakčio paslaptys“

Ar žinote, kur Vilniuje gyvena vaiduokliai, raganos ir šmėklos? Ekskursijoje visai šeimai lankysime slapčiausius senamiesčio užkabarius, nupūsime praeities dulkes nuo seniai pamirštų šiurpokų istorijų, prakalbinsime šešėlius ir dvasias, gal ir jos mums atsakys?.. Keliausime per tas vietas, kurių nuo seno privengė bailieji, o drąsiausi sugalvojo, kaip ten jaustis saugiai – mes tas paslaptis irgi žinome! Ekskursijos turinys įdomus ir vaikui, ir suaugusiam, o forma pritaikyta vaikams: gausu žaidybinių ir interaktyvių detalių, nes taip vaikai lengviau įsimena ir sutelkia dėmesį.

Kada

lapkričio 1 d., nuo 18.00 iki 19.30 val.

Kur

Katedros Varpinė, Vilnius;

Kiek

12 eurų.

Kaunas

10

Ekskursija „Šmėklų šnabždesiai“

Ekskursijos metu išgirsite istorijas ir legendas, kurias muziejininkai vengia pasakoti, ir sužinosite, kodėl tamsiais rudens vakarais prisibijo pavieniui leistis į senojo pirklio namo rūsius... Per daugiau nei 500 metų namas matė visko, akmeninės sienos saugo ne vieną paslaptį, o žvakių šviesoje jos prabyla...

Kada

spalio 29 d., 14–17 val.;

Kur

Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejus, Kaunas;

Kiek

3 eurai, reikalinga registracija.

11

Siaubo filmo maratonas „Romuvoje“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rekonstruotas kino teatras „Romuva“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rekonstruotas kino teatras „Romuva“

Šiurpnaktį kino teatras „Romuva“ kviečia praleisti kino teatre su specialiai šiai progai atrinktais klasika pripažintais ir ką tik išleistais siaubo filmais. Kraują stingdys žymusis zenomorfas pirmajame žymiosios franšizės „Svetimas“ filme, nejaukiai pasijusti privers pernelyg maloni pora daniškoje juostoje „Speak no evil“, kvėpavimą apsunkins protu sunkiai suvokiami poelgiai „Paveldėtame“, o į meno ir mistikos pasaulį paskandins „Suspirija“.

Kada

spalio 31 d., nuo 18 val.;

Kur

Kauno kino centras „Romuva“, Kaunas;

Kiek

bilietas į visą maratoną 16,50 euro.

12

Andrew Lloyd Webber „Requiem“

Spalio 31-osios vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje skambės vieno žinomiausių šiuolaikinių kompozitorių Andrew Lloydo Webberio prestižiniu „Grammy“ muzikos apdovanojimu įvertintas „Requiem“.

Kada

spalio 31 d., 19.00 val.;

Kur

Žalgirio arena, Kaunas;

Kiek

nuo 14 eurų.

13

Spektaklio paaugliams „Gyvuliai premjera

Tomo Tereko nuotr./Spektaklio „Gyvuliai“ aktoriai
Tomo Tereko nuotr./Spektaklio „Gyvuliai“ aktoriai

Pjesėje „Gyvuliai“ jaunuoliai yra atskleidžiami kaip instinktyvūs gyvūnai, kuriuos mokykla bando įstatyti į „žmogiškumo“ rėmus. Tačiau jų drąsa, veržlumas, troškulys patirti kuo savarankiškesnį gyvenimą, noras patiems išspręsti savo problemas daro juos jautresniais, o kartais – net ir brandesniais už suaugusiuosius.

Kada

spalio 29 d., 18 val.;

Kur

Kauno miesto kamerinis teatras;

Kiek

15 eurų.

14

Spektaklio „Natanas Išmintingasis“ rodymas

NKDT nuotr./L.Laucevičius spektaklyje „Natanas Išmintingasis“
NKDT nuotr./L.Laucevičius spektaklyje „Natanas Išmintingasis“

Teatro „Utopia“ kartu su Nacionaliniu Kauno dramos teatru sukurtas spektaklis „Natanas Išmintingasis“ pagal G.E.Lessingo dramą nukelia į XII amžiaus Jeruzalę, virtusią didžiųjų Vakarų religijų – judaizmo, krikščionybės ir islamo – karo lauku. Karas, prasidėjęs prieš daugelį šimtmečių, tebesitęsia ir šiandien – kiekviena religija mėgina įrodyti, kad tik ji viena yra tikra ir teisinga. Religinių karų fone skleidžiasi įdomi žmogiškų likimų istorija, pasakojanti apie meilę, tikėjimą ir žmogiškumo paieškas.

Kada

spalio 29 d., 18 val.;

Kur

Nacionalinis Kauno dramos teatras;

Kiek

nuo 18 iki 26 eurų.

Klaipėda

15

Helovino ekskursija „Mėmelio šiurpai ir paslaptys“

Klaipėda, senasis Mėmelis – vienas seniausių miestų Lietuvoje. Tad nenuostabu, kad šiame mieste knibždėte knibžta legendų, šiurpių istorijų, prietarų ir magijos. Kur gyvena garsiausias Klaipėdos vaiduoklis? Kodėl sutikus juodą katiną reikia nusispjauti būtent per kairį petį? Kodėl savo pėdą Klaipėdoje įmynė slibinas? Kur mieste iki šiol renkasi vaiduokliai ir dvasios? Tai ir dar daugiau sužinosite ekskursijoje „Mėmelio šiurpai ir paslaptys“. Kas drąsiausi?

Kada

spalio 28 d., 18.00–19.30 val.;

Kur

prie skulptūros Juodasis vaiduoklis, Klaipėda;

Kiek

10 eurų.

16

Helovino kinas iš automobilio Klaipėdoje

Paskutinį spalio savaitgalį „Kino zona“ kviečia į „baisiausią pasivažinėjimą“. Kaip teigiama renginio kvietime, organizatoriai atveža naujai „iškeptų“ (2021–2022) ir laiko patikrintų siaubo filmų. Garsas bus transliuojamas FM bangomis, vietų skaičių ribotas, visi filmai įgarsinti lietuviškai.

Kada

Spalio 28–31 d.;

Kur

Neįgaliųjų Paplūdimys, Klaipėda;

Kiek

12,90 euro.

17

Spektaklio „Tunelis“ premjera

Klaipėdos lėlių teatro nuotr./Spektaklio „Tunelis“ akimirka
Klaipėdos lėlių teatro nuotr./Spektaklio „Tunelis“ akimirka

„Tunelis“ – tai nepaprastas spektaklis, kuriuo siekiama susidraugauti su tamsa ir mėgautis šviesa lyg gardžiausiu desertu. Pradžioje gali pasirodyti, kad šviesą galima kontroliuoti, o tamsos – nepažinios, keliančios grėsmę – ne. Vis dėlto spektaklyje ši išankstinė nuostata akimirksniu apverčiama aukštyn kojomis – žiupsnelis drąsos ir bendrystės mums leidžia prisijaukinti tamsą ir išmokti ja mėgautis.

Vaikams nuo 5-erių metų

Kada

spalio 29 d., 12.00 val.;

Kur

Klaipėdos lėlių teatras;

Kiek

9,20 euro.

18

Spektaklio „Saulės vaikai“ rodymas

Klaipėdos dramos teatro nuotr./Scena iš Klaipėdos dramos teatro spektaklio „Saulės vaikai“
Klaipėdos dramos teatro nuotr./Scena iš Klaipėdos dramos teatro spektaklio „Saulės vaikai“

Pjesėje pasakojama apie provincijoje gyvenančią Protasovų šeimą. Atokiai ir ramiai gyvenančius Protasovus pasiekia neramios žinios apie maištaujančius valstiečius bei artėjančią choleros epidemiją. Tačiau pagrindinis herojus Protasovas stengiasi laikytis kuo toliau nuo pasaulio triukšmo. Jis – savamokslis chemikas, tikintis, kad mokslas išgelbės žmoniją. Užmiršęs viską pasaulyje, net ir savo šeimą, Protasovas pasineria į mokslinius eksperimentus, nuoširdžiai tikėdamas, kad nuo jo priklauso pasaulio ateitis.

Kada

spalio 29 d., 18.30 val.;

Kur

Klaipėdos dramos teatras;

Kiek

nuo 4,15 iki 23,15 euro.

Panevėžys

19

Spektaklio „Laukys“ premjera

Arvydo Gudo nuotr./Juozo Miltinio dramos teatro premjera „Laukys“
Arvydo Gudo nuotr./Juozo Miltinio dramos teatro premjera „Laukys“

Režisierė Olga Lapina sukūrė spektaklį pagal Mindaugo Nastarvičiaus pjesę „Laukys“ apie vienišų žmonių laidotuves, kurias suvokia ne kaip socialinę problemą, bet filosofinę temą. Pasak kūrėjų, tai meninis bandymas nedramatizuojant, niekieno neteisiant ir neieškant vienareikšmiškų atsakymų mąstyti apie vienišumą, mirtį ir nuolatinį laukimą kaip kiekvieno iš mūsų temą.

Kada

spalio 28–29 d., 18.00 val.;

Kur

Juozo Miltinio dramos teatras, Panevėžys;

Kiek

18 eurų.

20

„Pats baisiausias spektaklis“

Tado Povilonio nuotr./Akimirkos iš spektaklio „Pats baisiausias spektaklis“
Tado Povilonio nuotr./Akimirkos iš spektaklio „Pats baisiausias spektaklis“

„Pats baisiausias spektaklis“ – tai linksmas vaidinimas pagal vaikų literatūros klasikos kūrinį su įdomia atsiradimo istorija. Vokietis, vaikų gydytojas, psichiatras Heinrichas Hoffmannas (1809–1894) prieš Kalėdas išėjo į miestą pirkti savo sūnui dovanos – knygos. O neradęs nieko kito, išskyrus nuobodžiai pamokančias istorijas, pasipiktino ir nusipirko bloknotą, kuriame pats ėmė rašyti ir piešti.

Vaikams nuo 7 metų.

Kada

spalio 30 d., 16.00 val.;

Kur

Juozo Miltinio dramos teatras, Panevėžys;

Kiek

6 eurai.

Marijampolė

21

„Solo Ansamblio“ koncertas

Pauliaus Žižliausko nuotr./„Solo Ansamblis“
Pauliaus Žižliausko nuotr./„Solo Ansamblis“

Nebešiurpinkit aplinkinių kitais planais – didžiausias Suvalkijoje planas Visų Šventųjų savaitgaliui yra šokiai per naktį pagal visą vėlių nakties paletę, kvietime į koncertą Marijampolėje rašo „Solo Ansamblis“.

Kada

spalio 31 – lapkričio 1 d.

Kur

„Kambarys“, Marijampolė;

Kiek

20 eurų.

Plungė

22

Grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas

Asmeninio albumo nuotr./Kadrai iš „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ klipo „Piligriminiais keliais“:
Asmeninio albumo nuotr./Kadrai iš „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ klipo „Piligriminiais keliais“:

„Žiūrėjęs kartą žmogelis televizorių prieš pat Visus Šventuosius ir nejučia užsnūdęs. Ir sapnuojasi jam, kad einąs kažkokiu tamsiu koridoriumi į tamsią tamsią salę, kurioje kabo raudonos kaip kraujas užuolaidos. Tik staiga tos užuolaidos atsiveria ir už jų pasimato dantys, daugybė dantų! Pabudo šalto prakaito išpiltas, žiūri – visa pagalvė net šlapia. Atvertęs rado po ja bilietą į AKD koncertą. Pasirodo, naktį jį buvo aplankiusi dantukų ragana“, – į koncertą kviečia grupė.

Kada

spalio 31 d., 20 val.;

Kur

„Oginski Hotel“, Plungė;

Kiek

31 euras.

Kupiškis

23

Susikaupimo muzikos valanda

Justino Pūkio nuotr./Aistė Pilibavičiūtė
Justino Pūkio nuotr./Aistė Pilibavičiūtė

Į Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčią atvyksta Čiurlionio kvartetas bei solistai Aistė Pilibavičiūtė ir Dainius Puišys, paruošę susikaupimo muzikos repertuarą. Klausytojai išgirs Georgo F.Händelio, Charles'o Gounodo, Franzo Schuberto, Giuseppe Verdi, Ericho W.Korngoldo, Giacomo Puccini, Mikalojaus K.Čiurlionio, Juozo Naujalio, Balio Dvariono kūrinius.

Kada

lapkričio 1 d., 12 val.;

Kur

Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčia;

Kiek

nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius