Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renginiai Klaipėdoje: nuo laivų parado iki teatrų festivalio

Iki vasaros sezono paskutiniuosius žingsnius skaičiuojanti Klaipėda ne tik aktyviai ruošiasi vasarai, tačiau kviečia į dėmesio vertus renginius gegužės ir birželio mėnesiais.
„Kas prieš mus“
Spektaklis „Kas prieš mus“ - tarptautinio teatro festivalio „TheATRIUM“ programoje / A. Pelakausko nuotr.

Kokių artimiausių renginių Klaipėdoje vertėtų nepraleisti?

Gegužės 6-11 dienomis Klaipėdos koncertų salėje Tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis ir konkursas.

Renginys dedikuojamas violončelei, taip tapdamas išskirtiniu ne tik Lietuvos mastu, bet ir tarptautiniu lygiu. Juo norima atkreipti Lietuvos visuomenės dėmesį į Klaipėdoje vykstančius akademinės muzikos meno atgimimo procesus, taip pat parodyti tarptautinei bendruomenei, jog esame europietiškas miestas, galintis surengti pasaulinio lygio meistriškumo kursus, konkursą bei koncertus viename renginyje ir atspindėti naujausias pasaulio klasikinės muzikos raidos tendencijas.

Renginys skirtas Lietuvos styginių instrumentų meno puoselėtojams, studentams ir moksleiviams, klasikinės muzikos gerbėjams bei užsienio svečiams. Taip pat užsienio šalių studentams norintiems pasisemti žinių meistriškumo kursuose, išbandyti jėgas konkurse.

Daugiau informacijos.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ nuotr./Tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis ir konkursas
VšĮ „Klaipėdos šventės“ nuotr./Tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis ir konkursas

Gegužės 16-19 dienomis – Tarptautinis lėlių teatro festivalis MATERIA MAGICA.

Nuo 1997 m. Klaipėdos lėlių teatro rengiamas lėlių teatro festivalis „Materia magica“ šiemet žiūrovus sukvies jau dešimtąjį kartą. Kas dvejus metus vykstančio tarptautinio festivalio rengėjai siekia pristatyti tokį lėlių teatro meną, kuris peržengia amžiaus ir įsišaknijusių stereotipų ribas, tokį, kuris jungia tradicinę šios teatro rūšies raišką su naujosiomis bangomis ir eksperimentiniais ieškojimais, tarpdisciplininę jo prigimtį – su grynomis formomis.

Ivan Donchev nuotr./Tarptautinis lėlių teatro festivalis MATERIA MAGICA. Spektaklis „Aš – Sizifas“
Ivan Donchev nuotr./Tarptautinis lėlių teatro festivalis MATERIA MAGICA. Spektaklis „Aš – Sizifas“

Kaip ir kiekvienais metais festivalio organizatoriai siekia žiūrovams parodyti, kokios didelės lėlių teatro galimybės ir kokia plati, priešingai vyraujančiai nuomonei, yra jo auditorija: per lėles ir objektus kalbantis teatras gali būti aktualus visiems – ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, ne tik kūdikiams, bet ir senjorams, ne tik paaugliams, bet ir jaunuoliams.

Per keturias dienas festivalyje bus parodyta penkiolika spektaklių iš Lietuvos, Olandijos, Izraelio, Graikijos, Vokietijos, Lenkijos ir kt. Be plačios ir įvairios suaugusiesiems ir jaunimui skirtos programos, festivalis pristatys lėlių teatro spektaklius vaikams nuo 3 iki 10 metų; taip pat vyks nemokami lėlinės animacijos kino seansai vaikams ir suaugusiesiems.

Festivalio renginių ieškokite Klaipėdos lėlių teatre, Klaipėdos dramos teatre, Apeirono teatre ir Kultūros fabrike.

Marco-Prill nuotr./Tarptautinis lėlių teatro festivalis MATERIA MAGICA. Spektaklis „Lankymo valandos baigtos“
Marco-Prill nuotr./Tarptautinis lėlių teatro festivalis MATERIA MAGICA. Spektaklis „Lankymo valandos baigtos“

Daugiau informacijos.

Gegužės 18 dieną klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į tradicinę Gatvės muzikos dieną.

Nors ji vyksta daugelyje miestų, tačiau kiekviename mieste ši gatvės muzikos šventė suskamba savaip.

„Gatvės muzikos diena“ – šventė, vienijanti visus, kalbančius universaliausia kalba pasaulyje – muzikos kalba. Muzikanto ir aktoriaus A.Mamontovo kvietimu profesionalūs muzikantai ir mėgėjai plūsteli į Lietuvos miestų gatves, kiemus, skverus ir aikštes.

Apsiginklavę įvairiausiais instrumentais jie groja roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, muša Afrikos ritmus.

Domo Rimeikos nuotr./Gatvės muzikos diena Klaipėdoje
Domo Rimeikos nuotr./Gatvės muzikos diena Klaipėdoje

Gegužės 18 dieną – išskirtinis tik šiam kraštui būdingas „Klaipėdos laivų paradas“.

Tai – pavasario šventė, dedikuota Europos jūros dienai. Šventės dalyviams siūloma gausa renginių. Senamiestyje jau nuo ryto šurmuliuoja prekybininkų mugė, upėje rungtyniauja jaunieji kanojininkai ir baidarininkai, savo denius lankytojams atveria uosto tarnybų laivai. Mažiausius šventės dalyvius kviečia kūrybinės dirbtuvės „Burinuko uostas“.

Šventės dalyvius su švente sveikins dieninis baidarių, vikingų, valčių paradas Danės upėje. Šventės kulminacija – naktinis šviečiančiomis girliandomis iliuminuotų laivų paradas mariose ir muzikinis fejerverkas Smiltynėje.

Daugiau informacijos.

Jūrų muziejaus nuotr./Vaizdai, plaukiant Danės upe
Jūrų muziejaus nuotr./Vaizdai, plaukiant Danės upe

Gegužės 20 d. Tautinių kultūrų centras kviečia į Tautinių mažumų festivalį.

Renginyje: tautinių bendrijų meninių kolektyvų koncertinė programa ir meistrų kiemelis. Renginio tikslas – paminėti Pasaulinę kultūrų puoselėjimo dieną, skatinti tautinių mažumų atstovų, gyvenančių Lietuvoje, kūrybiškumą, meniškumą, tautiškumą puoselėjant liaudies tradicijas, ir skiepyti meilę tautinei dainai, šokiui ir muzikai.

Daugiau informacijos.

Birželio 6-8 dienomis Klaipėdą nuspalvins džiazas – vyks jubiliejinis „XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalis"

Festivalis, kaip ir kiekvienais metais, geros muzikos gerbėjus ir melomanus kviečia į nemokamus pasaulinių džiazo muzikos žvaigždžių koncertus Klaipėdos kruizinių laivų terminale.

Tomo Pikturnos nuotr./Klaipėdos pilies džiazo festivalio akimirka
Tomo Pikturnos nuotr./Klaipėdos pilies džiazo festivalio akimirka

„Gera muzika – geriems žmonėms“, teigia organizatoriai.

Daugiau informacijos.

Birželio 2-16 dienomis – tarptautinis teatro festivalis TheATRIUM.

Trečius metus vyksiantis festivalis įrodo, kad yra reikšminga tiek Klaipėdos, tiek Lietuvos, tiek visos Europos teatrinio gyvenimo dalis.

Kaip ir kasmet, šventė įvyks. Kaip ir kasmet, bus daug teatro. Puikaus, įvairaus, kokybiško. Iš Graikijos, Prancūzijos, Belgijos, Pietų Korėjos, Lenkijos. Bus ir tradiciniai atidarymo ir uždarymo koncertai, kuriuose gros nuostabūs muzikantai iš Vokietijos ir Prancūzijos. Laukia nepamirštamas birželis uostamiestyje, kultūra alsuojančioje Klaipėdoje!

D.Matvejev nuotr./„Durys“
D.Matvejev nuotr./„Durys“

Daugiau informacijos.

Birželio 23-iosios vakarą Joninės.

Klaipėdoje tradiciškai organizuojama Joninių gegužinė. Ilgiausios vasaros dienos ir trumpiausios nakties šventėje pintais žolynų vainikais papuošiami Jonai, kartu dainuojama, šokama, šokinėjama per laužą. Šventėje dalyvauja Klaipėdos ir kitų Lietuvos regionų folkloro kolektyvai, kapelos. Gražia tradicija tampa šventės dieną organizuojamas Joninių jomarkas. Šventė šiemet vyks prie paminklo „Arka“ ir Danės skvere.

Daugiau informacijos.

Birželio 24 dienąKlaipėdos kariliono festivalis.

Klaipėda gali didžiuotis, turėdama unikalų instrumentą – karilioną. Varpų muzika mieste skleidžia ypatingą nuotaiką, kuria itin savitą ir spalvingą garsinį peizažą. Festivalio koncertuose skamba ne tik kariliono, bet ir kitų instrumentų garsai.

Daugiau informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius