Rudens lygiadienį Drevernoje suliepsnos įspūdingo dydžio skulptūra

Rugsėjo 24 d. Klaipėdos rajono amatininkų gildija „Krikragaa“ ir tarptautinė savanorių komanda kviečia pažymėti rudens lygiadienį ir Baltų vienybės dieną Drevernoje.
Rudens lygiadienio šventė Drevernoje
Rudens lygiadienio šventė Drevernoje / Šventės organizatorių nuotr.

Amatininkų gildija „Krikragaa“ inicijuoja projektą „Drevernos rudens lygė“ jautrečius metus iš eilės. Renginio programoje apjungiama kultūra ir menas, drąsiai gretinami tradicinio folkloro elementai, profesionalūs ir mėgėjiški teatriniai veiksmai, kino bei animacijos seansai, šiuolaikinės instaliacijos bei parodos. Programą vainikuoja ugnies skulptūros deginimas, po kurio visi kviečiami praleisti naktį tradicinių šokių sūkuryje.

Gildijos nariai kasmet kelia sau vis didesnius iššūkius ir šiemet stato net 20 metrų ilgio ir 8 metrų aukščio baltiškųjų simbolių ugnies skulptūrą. Jos statyba subūrė ne tik „Krikragos“ narius, bet ir menininkus bei savanorius iš Lietuvos, Ispanijos ir Vokietijos, kurie jau darbuojasi kūrybinėje stovykloje Drevernoje.

Šventė prasidės 16 val.

Šventės organizatorių nuotr./Rudens lygiadienio šventė Drevernoje
Šventės organizatorių nuotr./Rudens lygiadienio šventė Drevernoje

Amatininkų gildija „Krikragaa“ – tai ne pelno siekianti organizacija, jaunų entuziastų komanda, vykdanti projektinę veiklą Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone, propaguojanti etnokultūrą ir menus bei siekianti pritaikyti juos šiuolaikinės visuomenės poreikiams. Asociacija yra atvira naujovėms ir bendriems projektams.

Rudens lygiadienį kartu paminėti kviečia ir juodkrantiškiai. Juodkrantėje, Gintaro įlankoje, liepsnos keturios šiaudinės skulptūros, visą vasarą traukusios praeivių žvilgsnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius