-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje nuteistas sargas, nupiešęs akis ant 1,2 mln. Eur kainuojančio paveikslo

Rusijoje esančio Jelcino centro apsaugos darbuotojas Aleksandras Vasiljevas rutuliniu rašikliu ant avangardistės Anos Leporskajos paveikslo figūrų nupiešė akis. Šio paveikslo kaina – apie 1,2 mln. eurų. Rugpjūčio 29 d. Jekaterinburgo teismas nusprendė, kad jis yra kaltas už vandalizmą, turės 180 valandų atlikti „priverstinius darbus“ bei atlikti „psichiatrinę ekspertizę“, praneša „The Art Newspaper“.
Fragmentas iš Anos Leporskajos paveikslo „Trys figūros“. Ant jų matosi užpieštos akytės
Fragmentas iš Anos Leporskajos paveikslo „Trys figūros“. Ant jų matosi užpieštos akytės / „Scanpix“ nuotr.

Tapybos darbą paskolinusi Tretjakovo galerija Maskvoje nesutiko atsiimti kaltinimų A.Vasiljevui, nepaisant to, kad jis išgyveno žiaurias traumas: yra Afganistano ir Čečėnijos karo veteranas, jo žmona žuvo, o sūnus buvo nužudytas, teigiama publikacijoje.

Šio mėnesio pradžioje laiške sargo advokatui Aleksejui Bušmakovui galerijos direktorė Zelfira Tregulova rašė, kad, „atsižvelgiant į baudžiamosios bylos aplinkybes, paveikslui „Trys figūros“ padarytą žalą“ ir „didelį visuomenės dėmesį, susijusį su šiuo incidentu“, muziejus svarstė galimybę užbaigti bylą „susitaikymu“, tačiau galiausiai nusprendė, kad „nemano, jog galima kreiptis į teisėją“.

Rugpjūčio 19 d. teismo posėdyje A.Bušmakovas sakė, kad Vasiljevas prašė atleidimo, o draudimas padengė dalį žalos (4100 Eur), pranešė vienas Jekaterinburgo leidinys.

„The Art Newspaper“ rašo: „Kaip ir dauguma dalykų dabartinėje Rusijoje, ši byla įgavo politinį atspalvį. Jelcino centrą jau ne vienus metus puola rusų nacionalistas, „Oskaru“ apdovanotas kino režisierius Nikita Michalkovas, kuris teigia, kad centras yra antirusiško, provakarietiško liberalizmo bastionas ir turėtų būti uždarytas. Amerikietiško stiliaus prezidentinis centras ir prie jo veikiantis meno muziejus, kuriame buvo rodomas Leporskajos paveikslas, buvo įkurtas 2015 m., siekiant įamžinti Boriso Jelcino, pirmojo posovietinio Rusijos prezidento, kuris savo politinę karjerą pradėjo Jekaterinburge, atminimą. Jis mirė 2007 m., savo įpėdiniu pasirinkęs Vladimirą Putiną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius