Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šaukiniai Maironiui“ skries per Vilnių ir Kauną

„Šaukiniai Maironiui“ – tai nauja ir ypatinga programa, kurioje Maironio žodis atsiskleidžia per šiuolaikinės muzikos kūrėjo prizmę.
„Šaukiniai Maironiui“
„Šaukiniai Maironiui“ / S.Paukščio nuotr.

Visada įdomu atsigręžti į mūsų tautos klasikų kūrybą ir pažvelgti į ją šiandienos kūrėjo akimis, todėl ir sumąstėme paminėti Maironio metus tokiu būdu.

Manau, kad tai didelis iššūkis kompozitoriams ir džiugu, kad jie imasi tokio nelengvo uždavinio. Šią programą jau girdėjo Maironio gimtojo miesto, Raseinių, klausytojai ir galiu pasidžiaugti, kad publikos reakcija pranoko mūsų lūkesčius“, – sako Vilniaus savivaldybės choro „Jauna muzika“ vadovas Vaclovas Augustinas.

Šešios chorinės premjeros, kurių pasaulinė premjera įvyko Raseinių krašto istorijos muziejuje nuskambės ir Vilniuje lapkričio 23 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje, o taip pat 30 d. 18 val. Kauno Maironio lietuvių literatūros muziejuje.

Daugiau nei dvidešimtmetį gyvuojantis Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“, šešiolikos tarptautinių konkursų laimėtojas, aktyvus koncertų rengėjas bei lietuvių chorinės kūrybos propaguotojas ir jo vadovas, Nacionalinės premijos laureatas, dirigentas ir kompozitorius Vaclovas Augustinas, inicijavo kūrinių užsakymus, tinkančius Maironio sukakties progai.

Tad renginio „Šaukiniai Maironiui“ metu klausytojai išgirs kompozitorių Alberto Navicko, Ramūno Motiekaičio, Lauryno Vakario Lopo, Donato Zakaro, Nijolės Sinkevičiūtės ir Vytauto Miškinio kūrinius. Šalia premjerų organiškai įsipins ir Juozo Naujalio „Vasaros naktys“, „Lietuva brangi“, „Už Raseinių ant Dubysos“ bei aktoriaus Virgilijaus Kubiliaus skaitoma poezija. Renginiai nemokami.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius