Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skulptorius A.Bosas ir fotomenininkas R.Treigys – Klaipėdos kultūros magistrai

Klaipėdos kultūros magistrų sąrašą papildys skulptorius Algirdas Bosas ir fotomenininkas Remigijus Treigys. Tokį sprendimą priėmė Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija, pranešė savivaldybė.
Remigijus Treigys
Remigijus Treigys / Algirdo Kubaičio nuotr.

Skulptoriui A.Bosui Kultūros magistro vardą pasiūlyta suteikti už Klaipėdos krašto kultūrinio indentiteto formavimą. Jo kandidatūrą pasiūlė Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Skulptorius Algirdas Bosas (2013 m.)
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Skulptorius Algirdas Bosas (2013 m.)

Fotomenininkas R.Treigys įvertintas už fotografijų meninės kalbos išskirtinumą ir įtaigumą. Šią kandidatūrą pasiūlė Klaipėdos apskrities dailininkų sąjunga bei asociacija „Kūrėjų sąjunga“.

„Giliu mano įsitikinimu, tai tikrai labai gražus vyriškas duetas, kuris iš tikrųjų savo darbais yra ne kartą garsinęs Klaipėdą Lietuvoje ir pasaulyje. Net neabejoju šių menininkų potencialu tą daryti ir ateityje“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos kultūros magistro vardas suteikiamas Klaipėdos miesto menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai.

Naujieji magistrai bus pagerbti rugpjūčio 1 dieną per Klaipėdos miesto gimtadienį, jiems bus įteikti auksiniai žiedai, pagaminti pagal renesansinio žiedo, saugomo Pilies muziejuje, pavyzdį.

Kultūros magistrai Klaipėdoje renkami nuo 2003 metų. Per 2003 – 2017 metus šis vardas suteiktas 33 asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius