-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šokiruojantis faktas: pavojingiausia vieta moters gyvybei – jos pačios namai

Žmogaus teisių kino festivalis „Nepatogus kinas“ kino teatre „Pasaka“ spalio 29 d. trečiadienį, 18 val. rengia filmo „Privatus smurtas“ seansą, skirtą atkreipti dėmesį į opią smurto artimoje aplinkoje problemą.
Private violence
Private violence

Dokumentinių filmų festivalius apkeliavęs, Sandanso kino festivalyje „Candesent“ apdovanojimą pelnęs Cynthios Hill filmas „Privatus smurtas“ atskleidžia paprastą, bet šokiruojantį ir mažai kam žinomą faktą – pavojingiausia vieta moters gyvybei yra jos pačios namai. JAV vyrai, esami (ar buvę) partneriai kasdien nužudo keturias moteris. Tačiau į tai dažniausiai atsakoma: „Tai kodėl ji jo nepaliko?“ Į tokią geležinę logiką šiame filme atsakoma dviejų herojų istorijomis. Dviejų vaikų motina Deanna Walters siekia teisingumo už skausmą, kurį jai sukėlė buvęs vyras, o Kit Gruelle profesionaliai atstovauja visoms smurtą šeimoje patyrusioms moterims.

Šiame kiekvienai visuomenei aktualiame filme gilinamasi į sudėtingą ir skaudų smurto artimoje aplinkoje fenomeną. Po filmo vyks diskusija „Ar įstatymas gelbėja smurto šeimoje aukas?“, kurios dalyviai gilinsis, kodėl fiksuojami tokie aukšti smurto šeimoje skaičiai ir kokia pagalba turėtų būti suteikiama aukoms.

Filmo anonsas:  

VIDEO: Private Violence | Trailer | Human Rights Watch 2014

Žmogaus teisių kino festivalis “Nepatogus kinas” siekia būti prieinamas visiems. Tačiau tam, kad toks išliktų, labai reikalinga žiūrovų parama. Kino salių nuoma, filmų licencijos ir jų atvežimas į Lietuvą, vertimai, reklama ir kitkas – visa tai kainuoja didžiulius pinigus. Be ženklaus žiūrovų prisidėjimo festivalis ateityje vykti negalės. Todėl mūsų bilietų politika yra paprasta - kiekvienas žiūrovas nusprendžia pats, kiek vertas “Nepatogaus kino” bilietas (mažiausiai bent 1 ct). 

Įsigyti bilietus ir tuo pačiu paremti festivalį “Nepatogus kinas” galite visose festivalio rodymo vietose valandą prieš pirmąjį seansą. 

Festivalio programa - čia

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius