Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje prasideda meno mugė „ArtVilnius‘18“

Ketvirtadienį parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje prasideda meno mugė „ArtVilnius‘18“. Joje dalyvaus 55 galerijos, 250 menininkų iš 20 pasaulių šalių, pranešė rengėjai.  
Meno mugė „ArtVilnius’18“
Meno mugė „ArtVilnius’18“ / Organizatorių nuotr.

Šių metų „ArtVilnius’18“ akcentas „Focus–Baltic“ tema – valstybių atkūrimo šimtmetį švenčiančios Lietuva, Latvija, Estija. Todėl į mugę pakviesta dešimt Latvijos ir Estijos šiuolaikinio meno galerijų, institucijų, kurios pristatys žinomus savo šalių kūrėjus.

Ypatingojo „ArtVilnius“ partnerio „Lewben Group“ įsteigtas fondas „Lewben Art Foundation“ penktus metus bendradarbiauja su mugės organizatoriais ir šiemet pristatys rinktinę savo darbų kolekciją.

Krokuvos Šiuolaikinio meno muziejus MOCAK trečią kartą grįžta į „ArtVilnius”.

Kasmetinėje tarptautinėje didelio formato skulptūrų, instaliacijų ir performansų parodoje „Takas“ bus pristatyta 28 menininkai iš devynių šalių.

Mugės projektų zonoje savo solinius projektus eksponuos garsūs Lietuvos menininkai Svajonė ir Paulius Stanikai, Gintaras Makarevičius, Jurga Barilaitė.

Tradiciškai vyks geriausių galerijų bei menininkų rinkimai.

Visų amžių lankytojus kvies edukacinė programa ir kūrybinės dirbtuvės, paskaitos bei diskusijos.

„ArtVilnius’18“ antrą kartą organizuos renginį „Naktis galerijoje“, jis vyks penktadienį. Ta proga miestiečiams ir miesto svečiams Vilniaus galerijos duris atvers iki 23 val. bei pakvies į įdomias pažintis su parodomis, menininkais.

Mugė vyks iki sekmadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius