-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Sostinės dienų“ atradimas – vaizdinė ir garsinė architektūra ant Neries vandens ekrano

Jau šį penktadienį vienas smagiausių Vilniaus miesto festivalių „Sostinės dienos 2019” suburs visus miestiečius bei svečius į kasmetinę šventę. Vasaros palydėtuvės ir rudens sutiktuvės vyks ne tik centrinėse erdvėse, bet ir Neries krantinėje, kuri tampa vis labiau populiarėjančia jaukia susibūrimų vieta, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Medžiai_3D projektas „Atradimas“
3D projektas „Atradimas“ / UAB „Video architects“ nuotr.

Rugpjūčio 30 ir 31 d. vėlyvais vakarais, nuo 23.00 iki 01.00 val., šventės dalyviai turėtų išvysti 3D vizualinį projektą „Atradimas“, kurio ekranu taps galingos įrangos į didžiulį aukštį iškeltas Neries upės vanduo. Unikaliai suformuotame ekrane susilies nufilmuoti ir specialiai sukurti, animuoti vaizdai, taip pat įspūdingos projekcinės, lazerinės ir šviesų technologijos bei šiam kūriniui skirta muzika, kurios dalis bus atliekama gyvai.

UAB „Video architects“ nuotr./3D projektas „Atradimas“
UAB „Video architects“ nuotr./3D projektas „Atradimas“

Ant vandens širmos pamatysime vaizdinę menamo personažo Atradėjo kelionę, t.y. istoriją nežemiškos būtybės, kuri klaidžiodama po atvirą kosmosą atranda unikalią planetą. Pradėjęs ją tyrinėti, skenuoti, Atradėjas apkeliauja įvairias šios planetos vietas. Atradėjo matymas yra kitoks. Jis apverstas, šešėlinis, su atspindžiais ir formų bei šviesų metamorfozėmis. Tai, ką matome iš jo perspektyvos, yra tikra, tačiau ne iškart suprantama. Ilgainiui paaiškėja, kad tai yra Žemė ir tai, kas mus supa. Kurį laiką čia pabuvojęs smalsusis Atradėjas iškeliauja ieškoti naujų, dar neištyrinėtų pasaulių. Visą Atradėjo kelionę papildys šiam pasirodymui specialiai sukurtas vokalinės perkusijos atlikėjo Žygimanto Gudelio (GON) garso takelis, kurį paįvairins gyvai atliekamos menininko improvizacijos.

UAB „Video architects“ nuotr./3D projektas „Atradimas“
UAB „Video architects“ nuotr./3D projektas „Atradimas“

„Publika išvys savito stiliaus reginį, kuriame parodysime kaip mes, kūrėjai, įsivaizduojame ir kaip matome kasdienę aplinką: kartais per geometrines figūras, kartais per šviesotamsos metamorfozes“, – teigia projekto „Atradimas“ vadovas Linartas Urniežis.

Vizualinio projekto seansai (trukmė 12-14 min.) bus rodomi bent po 5 kartus per vakarą, kad kuo daugiau vilniečių ir miesto svečių galėtų mėgautis įspūdingu garsų ir muzikos reginiu. Videoprojekciją bus galima matyti tik dešiniajame Neries krante, Žvejų gatvės pusėje – čia esančioje Neries krantinėje tarp Karaliaus Mindaugo ir Žaliojo tiltų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius