-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sotheby's“ ir „Christie's“ surengs Banksy darbų reprodukcijų aukcionus

Aukcionų namai „Sotheby's“ ir „Christie“ pranešė, kad rugsėjį organizuos internetinius britų gatvės menininko Banksy darbų reprodukcijų aukcionus.
Banksy darbai Paryžiuje
Banksy darbai Paryžiuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šių metų rugsėjį „Sotheby's“ surengs debiutinį internetinį aukcioną, kuris bus skirtas provokacijomis garsėjančiam Jungtinės Karalystės gatvės menininkui Banksy“, – sakoma aukciono namų pranešime.

Aukcionas vyks rugsėjo 6 dieną ir jo metu bus galima įsigyti kūrinių „Mergaitė su balionu“ (angl. „Girl With Balloon“), „Sveiki atvykę į pragarą“ (angl. „Welcome to Hell“) ir „Bulvarinis skaitalas“ (angl. „Pulp Fiction“) reprodukcijų. Mažiausia pradinė loto kaina sieks 20 tūkst. JAV dolerių.

Aukcionų namai „Christie's“ organizuoja internetinį aukcioną rugsėjo 11 dieną. Jo metu bus pasiūlyta įsigyti kūrinių „Pasirink savo ginklą“ (angl. „Choose Your Weapon“), „Sustabdymas ir patikrinimas“ (angl. „Stop and Search“) bei kitų menininko darbų reprodukcijų.

2018 metų spalį „Sotheby's“ aukciono metu Banksy kūrinys „Mergaitė su balionu“ buvo parduotas už 1,4 mln. JAV dolerių. Iš karto po pardavimo įsijungė paveikslo rėme įmontuotas smulkintuvas, kuris sunaikino dalį paveikslo. Tuomet kūrinys gavo naują pavadinimą – „Meilė šiukšlių kibire“ (angl. „Love is in the Bin“).

Banksy yra britų gatvės menininkas, režisierius ir politinis aktyvistas. Jo darbus eksponuoja garsios pasaulio galerijos. Susidomėjimą Banksy kūryba stiprina tai, kad menininko tapatybė išlieka nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius