Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuoja Vilniaus galerijų savaitgalis: 25 erdvės per keturias dienas

Rugsėjo 5 d., ketvirtadienį, sostinėje prasideda 4-asis Vilniaus galerijų savaitgalis. Parodų sezono pradžią skelbiantis renginys truks iki vėlyvo sekmadienio vakaro ir kvies į 25 mieste ir už jo ribų esančias parodines erdves. Šia proga pristatomos naujos iniciatyvos tarp kurių ir mobilioji programėlė, padėsianti parodinį gyvenimą sekti visus metus.
Vilniaus galerijų savaitgalis
Vilniaus galerijų savaitgalis / Mindaugo Česlikausko nuotr.

Vien pirmąją renginio dieną lankytojai kviečiami į net šešių parodų atidarymus. Jaunų ir debiutuojančių lietuvių menininkų ekspozicijos atidaromos galerijose „Vartai“ ir „AV17“, parodų erdvėje „VITRINA & Bench“ bei projektų erdvėje „Editorial“. Vilniaus fotografijos galerijoje duris atvers italų menininkės Claudios Corrent fotografijų paroda. Penktadienio programoje – naujos šiuolaikinio meno erdvės „Atletika“ atidarymas būsimame kultūros komplekse „SODAS 2123“ Vitebsko gatvėje. Taip pat dviejų naujų parodų atidarymai Šiuolaikinio meno centre, muzikinė programa ir susitikimai su menininkais.

Lauryno Skeisgielos nuotr./Vilniaus galerijų savaitgalis
Lauryno Skeisgielos nuotr./Vilniaus galerijų savaitgalis

Šeštadienį ir sekmadienį Vilniaus galerijų savaitgalio organizatoriai ragina aplankyti atokiau įsikūrusias erdves, tokias kaip Naujojoje Vilnioje esantį „Dūmų fabriką“, menininkų centrą „Autarkia“ Naujamiestyje arba nuvykti į Lentvarį. Čia susitikimų erdvėje „Lokomotif“ menininkas Arturas Bumšteinas pristatys garso instaliaciją „Lyrica“. Tai 44 žmonių sudainuoti lotyniški pasirinktų vaistų pavadinimai, kuriuos kūrėjas pavertė savotišku farmacijos archyvu. Vilniaus galerijų savaitgalį vainikuos muzikinis Linos Lapelytės performansas „Taip. Tikrai!“, kurį menininkė atliks Lentvario geležinkelio depe.

Pasak Vilniaus galerijų savaitgalio kuratorės Gabrielės Radzevičiūtės, renginys mieste prigyja ir kasmet parodo aktyvų bei gausų Vilniaus galerinį gyvenimą. „Nors Vilniuje iš viso yra daugiau nei 100 galerijų ir muziejų, stengiamės atrinkti tas institucijas ir iniciatyvas, kurios sėkmingai reprezentuoja šiuolaikinio meno procesus, eksperimentuoja ir siūlo ką nors naujo. 25 erdvės tikrai solidus dalyvių skaičius, atsižvelgiant į tai, kad, pavyzdžiui, Berlyne per tokius savaitgalius pristatomos virš 40 galerijų“, – sako G.Radzevičiūtė.

Nuo 2016-ųjų Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos (LTMKS) organizuojamas renginys pirmaisiais metais sutraukė apie 10 tūkstančių lankytojų, o per pastaruosius metus šis skaičius tik didėjo. Tikimasi, kad po šio galerijų savaitgalio lankymasis parodose neatslūgs ir likusius metus. LTMKS atstovai pristatys naują iniciatyvą – meno prieinamumą ir kultūros komunikaciją skatinančią mobiliąją programėlę „_VA“. Tai Vilniaus galerijų žemėlapis, padėsiantis sekti visus sostinės galerijų ir ekspozicinių erdvių renginius ir net rekomenduoti juos kitiem.

Visi Vilniaus galerijų savaitgalio renginiai nemokami.

Pilna Vilniaus galerijų savaitgalio programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius