Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tango karalienė Mora Godoy Lietuvos žiūrovus kerės nauju spektakliu

Kai 2011-aisiais Vilniuje ilgai netilo plojimai argentinietei Morai Godoy pasirodymo buvo aišku, kad šis jos vizitas – ne paskutinis. Geriausia pasaulyje tango šokėja tituluojama menininkė sugrįš 2013-ųjų pavasarį – kovo 4-ąją savo naująjį spektaklį pristatys Žvejų rūmuose Klaipėdoje, o kovo 5-ąją – Kongresų rūmuose Vilniuje.
Mora Goday
Mora Goday / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Teatras Tango

3,5 milijono „Google“ paieškos rezultatų, 2,5 milijono žiūrovų, apsilankiusių spektakliuose, 10 metų beveik be pertraukų vykstančios gastrolės ir 75 tūkstančiai žmonių, lankiusių tango pamokas šios menininkės įkurtoje mokykloje. Tai įspūdingi skaičiai, tačiau net ir jie deramai neatspindi aistringosios tango šokėjos Moros Godoy pasirodymų magijos.

Šokėjos ir jos suburtos trupės spektakliai buvo rodomi keliose dešimtyse šalių – nuo gimtosios Argentinos iki Kinijos, nuo Niujorko Brodvėjaus iki Paryžiaus teatrų ir festivalių. Jos sukurti šou pelnė dešimtis prizų – tarp jų ir specialų UNESCO apdovanojimą. Ji šimtus kartų filmavosi populiariose televizijos laidose, šoko privačiame vakare grupės „The Rolling Stones“ nariams, savo meistrišku pasirodymu papuošė legendinio italų dainininko Adriano Celentano šou numerį, o vien 2011-aisiais pasirodė daugiau nei 200 tūkstančių žiūrovų.

„Tango – tai tarsi virusinė infekcija, nuo kurios nėra jokių vaistų“, – apie savo pasirinktą žanrą sako Mora Godoy, ir šie žodžiai puikiai atspindi jos pačios kūrybinį kelią. Puikiais pažymiais klasikinio šokio studijas baigusios merginos laukė balerinos karjera  paskutiniais studijų metais baleto paslapčių ji Rusijoje mokėsi iš geriausių šio žanro meistrų.

Tačiau ši moteris visada buvo linkusi maištauti. Dvejus metus ji šoko modernaus džiazo baleto trupėje, kol galiausiai širdį užvaldė nenugalima meilė tango – aistros, intrigos ir jausmų kupinas šokis, kuris šiandien daugumai jo mėgėjų asocijuojasi būtent su šios menininkės vardu.

1993-aisiais tango trupėje šokti moteris po keleto metų jau statė ir atliko pagrindinius vaidmenis spektakliuose Europoje ir JAV, dėstė meistriškumo pamokas, o 2000-aisiais kaip atlikėja ir mokytoja pasirodė pirmajame Tarptautiniame tango festivalyje Londone.

Tais pačiais metais šokėja ir choreografė atidarė didžiulio populiarumo sulaukusią tango mokyklą, o po dvejų metų įkūrė savo tango trupę, su kuria nuolat gastroliuoja visame pasaulyje.

Šokėjos gyvenimas – nesibaigiantis nuotykis, kuriame – daugybė skirtingų spalvų. Nuo fotosesijos žurnalui „Playboy“, kuris kioskuose pasirodė per jos gimtadienį, iki choreografijos, sukurtos baleto žvaigždės Maximiliano Guerros pasirodymui. Nuo numerio su garsaus dirigento Danielio Barenboimo orkestru Naujųjų metų sutikimo šou, kuris buvo transliuojamas daugelyje pasaulio šalių, iki specialių uždarų pasirodymų, dėl kurių kovoja didžiausi Argentinos ir Europos bankai, kosmetikos kompanijos, oro linijos ir prabangos prekių gamintojai.

Jos gyvenimo ritmas – beprotiškai intensyvus. Vien Buenos Airėse per 2011-uosius Mora Godoy su savo trupe šoko daugiau nei 80 kartų. Tais pačiais metais ji dar spėjo surengti didžiausią savo pasirodymų turą, kurio metu aplankė Kiniją, Izraelį, Rusiją, Suomiją, Baltijos šalis ir kitas valstybes.

Kone kiekvienais metais Moros Godoy trupė pristato naują spektaklį, paremtą vis kita istorija, pasižymintį išradinga dramaturgija. Muzika ir tango judesiais perteikiama visa jausmų paletė – nuo pavydo, liūdesio, įniršio iki geismo, pagundos ir, žinoma, meilės.

Pati Mora Godoy dalyvauja kiekviename spektaklio kūrimo etape – nuo pirmosios idėjos iki drabužių dizaino, muzikos parinkimo, specialaus apšvietimo, repeticijų ir triumfu pažymėtų pasirodymų. Tuo paaiškinama ypatinga jos pasirodymų sėkmė. Jau pirmasis spektaklis „Tanguera“ pelnė net penkis Argentinos teatro kritikų asociacijos apdovanojimus – tarp jų ir už geriausią choreografiją. Pristatydama jos spektaklį „Milonguera“, Argentinos žiniasklaida prieš keletą metų rašė tiesiai šviesiai: „Geriausia visų laikų tango šokėja“.

Už nuopelnus šokiui Mora Godoy buvo priimta į Argentinos nacionalinę tango akademiją, o 2010-aisiais šios šalies kultūros ministerija parėmė ypatingą šokėjos iniciatyvą. Kiekvieną vasarą ji su savo tango mokyklos mokytojais  rengia pamokas visiems norintiems, taip kuo daugiau žmonių sudomindama šios Pietų Amerikos valstybės kultūrai itin svarbia meno šaka.

Visa tai – nepaisant to, kad į tango Mora Godoy žiūri savitai, nevengia į savo pasirodymus įterpti elektroninės muzikos elementų, o kartais kai kuriuos kritikus net papiktina savo sprendimais.

„Kai vienam savo spektaklių partneriu pasirinkau brazilą, buvo daug pykčio. Žmonės tvirtino, kad brazilas negali šokti tango, ragino jį grįžti namo ir užsiimti kuo nors kitu. Bet jau po pirmo spektaklio jis buvo apipiltas komplimentais“, – šypsodamasi prisimena Mora Godoy.

Šiais metais specialiais pasirodymais savo trupės dešimtmetį paminėjusi šokėja 2013-ųjų sezone pristatys naują spektaklį „Buenos Aires Tango“, kurio detalės kol kas laikomos paslaptyje. Tačiau nėra abejonių – galima tikėtis jausmingo meilės laiško Buenos Airėms, meilės, stebuklų ir tango miestui, kurio atmosfera lydi kiekvieną neprilygstamosios Moros Godoy pasirodymą.

Vieni pirmųjų naujojo šou pristatymų Europoje įvyks Klaipėdoje ir Vilniuje. Bilietai į Moros Godoy pasirodymus platinami visose „Bilietai.lt“  ir „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt  Bilietų kaina – nuo 89 Lt.

Moros Godoy pasirodymus Vilniuje ir Klaipėdoje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „BDG Music Group“, kuris surengs įspūdingiausius 2013 metų pramogų renginius Lietuvoje: birželio 4 dieną – legendinio muzikanto Erico Claptono jubiliejaus koncertą Kauno “Žalgirio” arenoje, liepos 27-ąją – kultinės grupės „Depeche Mode“ šou Vingio parke, o rugpjūčio 20-ąją – britų superžvaigždės Robbie Williamso pasirodymą Talino Dainų slėnyje.

Moros Godoy pasirodymų fragmentai:

VIDEO: Mora Godoy Tango Company 10 años / 2002-20012

VIDEO: Mora Godoy pasirodymas 2012 metais

VIDEO: Mora Godoy

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius