Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinei muziejų dienai – „Muziejų nakties“ renginiai Vilniuje

Gegužės 14 d., šeštadienį, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido aukų muziejuje (Aukų g. 2A, Vilnius) ir Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse (Žirmūnų g. 1F, Vilnius) vyks tarptautinės akcijos „Muziejų naktis“ renginiai, skirti Tarptautinei muziejų dienai.
„Misija Sibiras“ dalyviai
Renginyje busbus rodomas šiemet sukurtas filmas „Misija Sibiras ‘10“ / LiJOT nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse akcijos „Muziejų naktis“ renginys vyks pirmą kartą. Jo akcentas – partizaninis karas, tremtis ir netektys. Programa prasidės 19 val. ir baigsis 1 val. nakties. Renginyje visuomenė turės unikalią galimybę pirmą kartą apsilankyti restauruotuose XIX a. klasicizmo stiliaus Tuskulėnų dvaro rūmuose. Kultūrinę dvaro praeities aplinką juose atkurs klasikinės muzikos koncertas.

Lankytojams bus pasiūlytos dokumentinių filmų peržiūros ir apžvalginės ekskursijos, kurių metu galės aplankyti koplyčią-kolumbariumą ir pagerbti ten palaidotas 1944–1947 m. sovietinio teroro aukas. Renginio lankytojai taip pat turės progą susipažinti su projektu „Misija Sibiras ‘10“ ir išgirsti 2010 m. Sverdlovsko srityje vykusios ekspedicijos dalyvių įspūdžius. Po pristatymo bus rodomas šiemet sukurtas filmas „Misija Sibiras ‘10“. Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai , gegužės 15 d., paminėti bus atidaryta Genocido aukų muziejaus fotografijų paroda „Ir jie mokėjo džiaugtis...“

Genocido aukų muziejuje naktinė programa prasidės 18 val. ir tęsis iki 1 val. nakties. Šiemet ji skirta Lietuvos gyventojų tremčiai ir tremties vietų geografijai. Muziejaus Konferencijų salėje bus atidaryta nauja fotografijų paroda „Už Uralo, žemės galo...“ Renginio dalyviams koncertuos Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos auklėtinės. Vėliau visus muziejaus lankytojus pakvies pramoginis-edukacinis užsiėmimas. Sutemus vidiniame muziejaus kieme vyks susitikimas su garsiu keliautoju, ekspedicijų į tremties vietas organizatoriumi ir vadovu Gintautu Alekna ir jo dokumentinių filmų peržiūra po atviru dangumi.

Visi Genocido aukų muziejuje ir Tuskulėnų memorialiniame komplekse vyksiantys renginiai ir ekspozicijų lankymas – nemokami. Išsamesnę informaciją apie renginio programą galima rasti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro internetinėje svetainėje www.genocid.lt

Prancūzijos kultūros ir komunikacijų ministerijos bei Prancūzijos muziejų direkcijos inicijuoti ir Europos Tarybos globojami „Muziejų nakties“ renginiai Europoje vyksta nuo 2005 m. Akcijos tikslas – parodyti eksponatus naktį, kai paprastai muziejai nedirba, ir supažindinti su muziejais įvairių bendruomenių narius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius