Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienį bus atidaryta Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“

Sausio 29 d. (trečiadienį) 17.30 val. „Prospekto“ fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“
Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“ / Gerdos Paliušytės nuotr.

Cecilis Robertas – to paties pavadinimo „YouTube“ kanalo įkūrėjas ir administratorius, savo paskyroje talpinantis prenumeratorių užsakytus dainų remiksus, skambančius „kaip iš kito kambario“. Sukurti tokį efektą gana paprasta – užtenka „Pro Tools“, „Ableton“ ar kitos panašios programos pagalba paryškinti muzikoje skambančius bosus, prislopinti aukštus dažnius ir pridėti „reverb‘o“ (angl. „atgarsio“) efektą, garsui suteikiantį aidėjimo. Rašytoja ir savaitraščio „The New Yorker“ žurnalistė Jay Tolentino 3 val. nakties išgirdusi grupės „Toto“ dainą „Africa“ (1982), Cecilio pakeistą taip, kad skambėtų „tarsi grojama tuščiame prekybos centre“, rašo apie netikėtą ilgesio ir paguodos jausmų derinį: „Išgirsti mėgstamą dainą grojant iš kitur yra raminanti, izoliuota patirtis: vienu metu pasijunti ir vienišas, ir globojamas“.

Gerdos Paliušytės nuotr./Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“
Gerdos Paliušytės nuotr./Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“

„Kito kambario“ reiškinys ir jo sukeliamos patirtys tapo „Ceciliui“ nuotraukų serijos (2018 m – dabar) atspirties tašku, joje tyrinėjant buvimo kartu, dalijimosi, nebylaus susitarimo bei intymumo galimybes. Kartais nuotraukos nusiunčiamos Kaukanoje gyenančiam Ceciliui, siūlant jas panaudoti kaip viršelius jo YouTube kanale esančioms dainoms.

Gerdos Paliušytės nuotr./Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“
Gerdos Paliušytės nuotr./Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“

Gerda Paliušytė (g. 1987) – videomenininkė ir kuratorė, kurią domina įvairios dokumentinės praktikos, istoriniai ir populiariosios kultūros reiškiniai bei personažai, jų takumas ir santykis su socialine tikrove. Tarp jos filmų: „Kelio filmas” apie grupės „ONYX“ viešnagę Vilniuje (2015 m.), „Troškimas, kad pavyktų”, kuriame vaizduojama naktinė kelionė po Amsterdamą, įgarsinta telefoninio sekso paslaugų teikėjų balsais (2016 m.) ir „Nevermore” – dokumentinis filmas apie amerikiečių rašytojo Edgaro Alano Poe legendą Baltimorėje (2020 m.).

Organizatorių nuotr./Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“
Organizatorių nuotr./Gerdos Paliušytės paroda „Ceciliui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius