Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užupio dramos teatras pristatė virtualių spektaklių programą

Tik prasidėjus pavasariui, kultūros išsiilgę žiūrovai vakarais galės mėgautis į virtualią erdvę perkeltais ir daugumos pamiltais Užupio dramos teatro spektakliais! Jų režisierė Rita Urbonavičiūtė – ilgametė Užupio dramos teatro vadovė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dramos režisūros magistrantė, sukūrusi bei pristačiusi daugybę spektaklių Lietuvos teatro scenai.
Užupio dramos teatras
Užupio dramos teatras / Užupio dramos teatro nuotr.

Pasak režisierės, šia iniciatyva, nuo kovo mėnesio teatro spektakliai bus prieinami žiūrėti nuotoliniu būdu, tam, kad pandemijos akivaizdoje kultūros troškimas bei teatro terapija ir svarba žmogui nebūtų pamiršta.

Spektaklis „Scenos gražuolė“, N-16.

Šiame spektaklyje dramos žanras, meilės ir komiškos scenos persipina su istorine autentika: muzika, kostiumais ir dvasia, būdinga to laikmečio teatrams. Įtraukiantis, vietomis netgi trikdantis siužetas sukasi apie aktorių ir jo persikūnijimo problematiką, o gausiam spektaklyje vaidinančiam aktorių arsenalui labiau už viską rūpi atiduoti duoklę kilniam aktorystės bei teatro menui. Šis spektaklis atkakliai ir be atvangos liudija apie meno jėgą ir poveikį gyvenimui. Gyvenimui, kuris intensyvumu neretai nusileidžia pačiam menui. „Scenos gražuolė” pelnytai gali būti pavadinta Užupio dramos teatro meilės ‒ teatro menui ‒ deklaracija.

Teatras šį spektaklį rekomenduoja tiems, kas turi humoro jausmą, mėgsta aktorių vaidybą ir istorinius kostiumus, kam smalsu išvysti aktorystės meno užkulisius.

Spektaklio repertuaras virtualioje erdvėje: 2021 m. kovo 13 d. 19 val. ir 2021 m. kovo 28 d. 19 val.

Užupio dramos teatro nuotr./Užupio dramos teatras
Užupio dramos teatro nuotr./Užupio dramos teatras

Spektaklis „Bomba arba Ariel“.

Pjesė „Bomba arba Ariel“ – vienas iš paskutiniųjų rašytojos Jurgos Ivanauskaitės kūrinių – publikuota jau po mirties. Tai sukrečianti, maištinga istorija apie tikėjimą. Pasakojimas stebina atvirumu ir netikėtais siužeto vingiais. Pjesės scenose skleidžiantis veikėjų charakteriams išryškėja jų gyvenimus susiejęs bruožas – nepatirta meilė (moters meilė, motinos meilė, dukros meilė, pasaulio meilė. Dramatiška istorija atveria veikėjų sielos užkaborius, aikštėn iškyla kiekvieno jų gyvenimo skauduliai. Tarp veikėjų vykstantys dialogai yra tarytum mažos jų išpažintys, po kurių kiekvienas atpažįsta tam tikras sąsajas.

Spektaklis patiks visiems, mėgstantiems jautrias dramas ir maištingas istorijas.

Spektaklio repertuaras virtualioje erdvėje: 2021 m. kovo 14 d. 19 val. ir 2021 m. kovo 27 d. 19 val.

Spektaklis „Tavo sielos veidrodis“, N-16.

Viljamo Šekspyro sonetai keičia tiek individą, tiek visuomenę. Kartu su Užupio dramos teatro aktoriais pažvelkite į savo sielos veidrodį – jis išsaugojo visus jūsų virpesius, drąsą ir alkį, pergales ir dramas bei nori jas grąžinti. Spektaklio sukurtos iliuzijos durys atsiveria į renesanso nežinomybę, šių laikų mistiką, filosofijos pasaulį.

Teatras šį spektaklį rekomenduoja: Renesanso žmonėms, jaučiantiems sielos alkį žmonėms, tiems, kurie ieško savo kelio, šviesos, spalvų, bendravimo.

Spektaklio repertuaras virtualioje erdvėje: 2021 m. kovo 6 d. 19 val. ir 2021 m. kovo 20 d. 19 val.

Spektaklis „Smulkūs vedybiniai nusikaltimai“.

Šiuolaikinio prancūzų rašytojo ir dramaturgo istorija apie vedybinį gyvenimą, kurią galima pavadinti ir drama, skatinančia susimąstyti apie sutuoktinių poros santykius ir jų evoliuciją. ​Kaip sustiprinti savo meilę, kai kasdienybė rodos jau ištrynė visas jos spalvas? Kaip „atnaujinti“ pirminį meilės jausmą? Kaip jį išprovokuoti naujam kvėpavimui, susigrąžinti? Į šiuos klausimus spektaklyje kelia savitą teatrinį kūrybinį braižą turinti režisierė Rita Urbonavičiūtė.

Šiame spektaklyje – įgyvendinti įdomūs aktoriniai sprendimai ir kūrinio interpretacija įtraukia bei nejučia patį žiūrovą priverčia jaustis istorijos dalimi.

Spektaklio repertuaras virtualioje erdvėje: 2021 m. kovo 7 d. 19 val. ir 2021 m. kovo 21 d. 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius