Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 28 d. vyks susitikimas su garsiaisiais Samu Yossmanu ir Shmueliu Tatzu

Vasario 28 d. (sekmadienį), Žydų kultūros ir informacijos centras (Mėsinių g. 3) 15.00 val. kviečia į susitikimą su dviem garsiais litvakais, „Mažosios leidyklos“ autoriais.

Atvykę į Vilniaus knygų mugę pristatyti savo knygas, Semas Josmanas (Sam Yossman) iš Londono ir Samuelis Tacas (Shmuel Tatz) iš Niujorko susitinka su savo gerbėjais.

Lietuvoje gimęs, kelis dešimtmečius Londone gyvenantis žurnalistas ir vertėjas Sam Yossman (Semas Josmanas) buvo populiarus BBC radijo laidų vedėjas.

Lietuvos skaitytojams iki šiol nežinomas, kartu su žurnaliste Inga Liutkevičiene parašęs psichologiškai stiprią ir įtraukiančią, vietomis kvapą gniaužiančiu politiniu trileriu tampančią savo biografinę knygą.

S. Josmanas Sovietų Sąjungos piliečiams, kurie slapčia klausėsi BBC radijo laidų, žinomas pseudonimu Sam Jones (Sem Džons). Milijonai klausytojų buvusioje SSRS prisimena jo kultinę roko muzikos laidą „Babuškin sunduk“ („Močiutės skrynia“).

Muzika S. Josmanas susidomėjo jaunystėje, gyvendamas Vilniuje. Jis buvo vienas iš pirmojo neformalaus roko festivalio Žirmūnų restorane (1970 m.) organizatorių. S. Josmanas – kultūrinių Vilniaus kavinių „Neringos“, Jaunimo kavinės-skaityklos lankytojas.

Knygoje autorius dalijasi unikaliais prisiminimais apie darbą bei gyvenimą Izraelio kibucuose ir aprašo asmeninę kareivišką patirtį dalyvaujant 1973 metų Jom Kipuro kare. S. Josmano knygos pristatymas vyks vasario 27 d., šeštadienį, 12 val. Konferencijų salėje 5.5.

Samuelis Tacas – kineziterapeutas, pedagogikos mokslų daktaras, dailininko Chaimo Sutino paveikslų kolekcionierius. Daugelio žmonių dėl savo charizmatiškumo pamiltas daktaras gimė Kaune, baigė Kūno kultūros institutą, įgijo gydomosios fizkultūros specialybę.

Jis vasario 28 d., sekmadienį, 12 val. Konferencijų salėje 5.2 pristatys naują knygą „Dirbančios rankos“‘. Niujorke gyvenančiam išeiviui iš Lietuvos ne viena pasaulinio garso įžymybė dėkinga už sugrąžintą sveikatą. Jo rankos gydė kompozitorių Andrew Lloydą Webberį, violončelininką Mstislavą Rostropovičių, smuikininkus serą Yehudi Menuhiną ir Isaacą Sterną, aktorę Elizabeth Berkley ir daugelį kitų.

Susitikimo metu turėsite galimybę susipažinti, pabendrauti su neeilinėmis asmenybėmis, užduoti jus dominančius klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius