Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros festivalių gerbėjams „Tamsta“ dovanoja fiestą vaizdingoje Dzūkijoje

Įspūdingais koncertais garsėjantis Vilniaus gyvos muzikos klubas „Tamsta“ jau nebeišsitenka savo erdvėse sostinės senamiestyje. Vasarą atostogaujančio klubo šeimininkai nusprendė ištikimiausius savo lankytojus suburti atviroje erdvėje – rugpjūčio 7-8 dienomis „Tamsta“ kviečia atvažiuoti į vaizdingais peizažais garsėjančią Dzūkiją.
Šventinis prezidentės inauguracijos koncertas – merkiant lietui.
Legendinis roko kolektyvas „Antis“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vandenų apsuptame, Varėnos prieigose esančiame „Dainų slėnyje“ vyks pirmasis ir tikrai ne paskutinis festivalis „Tamsta“ muzika 2009“. „Idėja surengti festivalį ore sklandė dvejus metus. Taip jau sutapo, kad įgyvendinti ją ryžomės tik šiemet. Viliamės, kad sunkmetis nepakiš mums kojos ir ištikimiausi klubo lankytojai bei draugai  atvyks į Varėnos rajoną pasiklausyti muzikos po atviru dangumi“, - sakė viena festivalio organizatorių Ona Skernevičiūtė.

„Tamsta“ muzika“ nepretenduoja tapti grandioziniu tarptautiniu festivaliu, nes jame išskirtinis dėmesys skiriamas ne užsieniečiams, o įdomią ir patrauklią muziką atliekančių lietuviškų grupių muzikai.

 „Kituose festivaliuose pasirodo vos 2-3 lietuviškos grupės. Pas mus koncertuos apie 20 grupių, tarp kurių – ir seni muzikos vilkai, ir jauni, bet perspektyvūs atlikėjai. Galima sakyti, kad tai savotiška ataskaita už praėjusį „Tamsta“ klubo sezoną – pakvietėme tuos, kurie aktyviai koncertavo mūsų scenoje ir rinko sausakimšas sales“, – kalbėjo O.Skernevičiūtė. Vis dėlto festivalyje laukiama ir vieno užsieniečių kolektyvo. Kas jie, renginio organizatoriai neatskleidžia, nes derybos su grupe dar nebaigtos.

Festivalyje pamatysime pačių įvairiausių muzikos stilių atstovus – nuo elektronika besižavinčių „Pieno lazerių“ iki legendinio roko kolektyvo „Antis“. Be jau minėtų kolektyvų „Tamsta“ muzika 2009“ pasirodys vis daugiau simpatijų sulaukiantys Leonas Somovas ir Jazzu, funky muzikos atstovai „Bitės“, ekscentriškasis Algis Ramanauskas – Greitai su grupe „SSG“, teatrališkieji „Suicide DJ‘s“, prieš keletą metų „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavę  „4 Fun“, spalvingu repertuaru pasižymintis gospelo choras „Sound‘s In G“, jaunimo pamėgti „Bekešo vilkai“, balsingoji Živilė Ba, lietuviško bliuzo legenda „Senas kuinas“, „Magic Time Orchestra“, Andrius ir grupė „Pėdsakai“, „Brassbastardz“ , gerai visiems žinomas Dj Mamania ir kiti. Organizatoriai ypač džiaugiasi, kad festivalyje koncertuos ilgą laiką scenoje nematyti „Poliarizuoti stiklai“ su legendiniu Šarūnu Mačiuliu.

Be muzikos – ir kitos meno sritys

Festivalio rengėjai erdvės suteiks ne tik muzikos, bet ir kitų meno sričių atstovams. Gerų filmų mėgėjai bus kviečiami užsukti į „Kino pavasario“ palapinę, pasirodymus rengs ir kitus šokti mokys lindyhopo entuziastai ir hiphopo šokėjai iš „Urban Dance“. Festivalio lankytojai galės apsilankyti ekologiško sūrio bare, menininkų dirbinių turgelyje. Renginio teritorijoje įsikurs dvi drabužių parduotuvės: vintažiniais rūbais prekiaus salonas „Kandis“, o patogia laisvalaikio apranga – kompanija „Chuwak“. Norintiems pasidalinti renginio įspūdžiais „Greitojo kurjerio“ pagalba galės nemokokamai išsiųsti savo bičiuliams atvirlaiškius . „Mūsų festivalis nėra skirtas masėms. Norime, kad tai būtų nedidelis, kamerinis renginys keliems tūkstančiams muzikos mylėtojų“, – sakė „Tamsta“ muzika 2009“ rengėjai. Beje, į festivalį organizatoriai siūlo keliauti patogia ir pigia transporto priemone – traukiniu. Traukinių tvarkaraštį galima rasti čia. Traukiniai  rieda  penkis kartus per dieną.

Bilietas į festivalį kainuos nuo 30 Lt vienai dienai, 35 Lt antrai dienai, 55 Lt dviems dienoms. Bilietus platina Bilietai.lt. Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius