Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vestuvių planuotojos Daivos Urbaitytės paveikslai papuoš ligoninės sienas (nuotraukos)

Antradienio vakarą restorano „Kalvarijų 1“ patalpose, įsikūrusiose prabangioje XIX amžiaus pilyje, buvo atidaryta pirmoji vestuvių planuotojos Daivos Urbaitytės tapybos paroda „Mums pakeliui“.
Vakarėlio akimirka
D.Urbaitytė (kairėje) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Parodos tikslas kilnus – septyni parodos paveikslai jau sekančią dieną puoš Všį Vilkpėdės ligoninę, įsikūrusią Vilniuje. Ši ligoninė buvo pasirinkta atsitiktinai – draugų patarimu, galiausiai ir burtų keliu.

„Tai netikėčiausias dalykas, kuriuo mes labai džiaugiamės, jog tapybos darbai atkeliaus į mūsų ligoninę. Ligoniai, kurie fiziškai pajėgūs, galės praskaidrinti savo dienas žiūrėdami ne į baltas sienas, o tapybos darbus. Tikiu, kad tokie kilnūs darbai paskatins ne vieną žmogų pagalvoti, kad  ir sunkmetyje galima padovanoti kažkam džiaugsmo“, – džiaugėsi ligoninės direktorė Zina Ramanauskienė.

Pradėdamas atidarymą, vakaro vedėjas prasitarė, jog parodos autorė vakar jam prisipažino, kad labai jaudinasi ir paprašiusi vedėjo šnekėti už ją: „Toks geras žmogus, kaip Daiva, sugalvojo ne tik sukurti gražius paveikslus, bet ir padovanoti juos.“

Atidarymo juostelę perkirpo parodos iniciatorė kartu su savo mama. D.Urbaitytė prisipažino, jog didžioji dalis susirinkusių žiūrovų – jos gyvenimo dalis, draugai. Moteris vakaro metu paskatino visus svečius jaustis drąsiai, nes ji stengėsi sukurti jaukų, tarsi namų renginį. Pristatydama savo parodą autorė kuklinosi ir prisipažino, jog labai stengėsi tapydama ir tikisi, jog jos darbus priims ir pamėgs publika. Taip pat buvo prisiminta ir parodos atsiradimo istorija.

„Prieš metus nuolatos girdėdavau, kiek aplinkui daug blogo ir juodo, todėl nutariau sukurti kažką gražaus ir juo pasidalinti su kitais“, – kalbėjo D.Urbaitytė.

Nors išplatintame pranešime spaudai buvo žadėta, jog parodą aplankys nemažai žinomų Lietuvos žmonių, kurie mėgsta ne tik pramogas, bet ir meną, tačiau žymesnių veidų publikoje, deja, išvysti neteko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius