-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus meras Remigijus Šimašius diskutuos apie Vilniaus įvaizdį literatūroje

Šį penktadienį, nuo 17 val., sostinės centre esančiame Žemaitės skvere, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius dalyvaus netrukus įvyksiančio literatūros festivalio „Open Books“ iniciatyva surengtoje išskirtinėje diskusijoje apie Vilniaus įvaizdį, kuriamą ne reklamos specialistų ar komunikacijos konsultantų, o literatūros meno atstovų – autorių, Vilnių aprašiusių savo kūriniuose, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kartu su diskusijos dalyviais – literatūros kritike Jūrate Čerškute, rašytoju, publicistu Justinu Žilinsku ir Vilniaus miesto tyrinėtoju Darium Pocevičium – miesto meras aptars, kaip Vilnius iki šiol yra pristatytas skirtinguose literatūros kūriniuose, kokį įspūdį apie miestą tai kuria, ar formuojamas įvaizdis yra teisingas, priimtinas, pakankamai atskleistas.

Vilniaus miesto mero teigimu, Vilniaus įvaizdžio klausimas visada buvo išskirtinio aktualumo, tačiau dar niekada apie tai nebuvo kalbėta šiuo kampu – per literatūros indėlį ir miesto įvaizdį, perteikiamą knygų autorių.

„Knygos – viena seniausių rašytinės komunikacijos formų, o kokia svarbi komunikacija miestams šiais laikais – niekam nekyla klausimų. Todėl ši diskusija – netikėta, nauja, bet labai aktuali ir įdomi. Tikiuosi, turėsime įdomią kelionę po literatūrinį Vilnių – kviečiu keliauti ir kitus”, – teigė R.Šimašius.

„Miestas yra gyvas ne tik jo žmonių gyvenimais, bet ir pasakojimais. Ar yra dar tokių kampų, kuriais būtų gerai, jei Vilnius dar būtų aprašytas, o gal tokių užkaborių, iki kurių savo kūriniuose nei vienas autorius neprisiartino?“, – sakė vienas festivalio „Open Books“ kūrėjų, būsimos diskusijos moderatorius Aidas Puklevičius.

Diskusija „Nuo Gedimino iki Silva Rerum: apie kokį Vilnių pasakojame pasauliui?“ yra įžanginis renginys į jau rugsėjo 21 d. Nacionalinėje dailės galerijoje, Vilniuje, pirmą kartą įvyksiančiam literatūros festivaliui „Open Books“ (liet. „Atviros knygos“). Renginys nemokamas ir įvyks kaip vienas iš „Sostinės dienų“ renginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius