Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – portugališko jausmingumo ir argentinietiško veržlumo muzikinis kokteilis

Sostinės gyventojus keli gūdūs lapkričio vakarai nuskraidins į rudens melancholiją išsklaidysiančius tolius: į atmosferiškus Lisabonos skersgatvius ir svaiginančias Buenos Airių sutemas. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
Franco Chirife
Franco Chirife / Organizatorių nuotr.

„Akordeonas – tarsi dar viena mano kūno dalis“, – šypsosi vienas garsiausių portugalų akordeono meistrų João Gentilas. Lapkričio 22 d. ir 23 d. akordeonistas su pianistu iš Argentinos Francu Chirif‘iu užburs klausytojus ekspresyviomis portugalų ir argentiniečių melodijų interpretacijomis.

Organizatorių nuotr./João Gentil
Organizatorių nuotr./João Gentil

Lisabona. Iš bohemiškosios tavernos atvilnija tradicinės portugalų melodijos. Buenos Airės. Iš cigaro dūmuose skendinčio kabareto sklinda veržliojo tango akordai – maga įspūdį sugauti visomis juslėmis?

Vienas daugiausia tituluotų portugalų akordeonistų João Gentilas, beje, nukeliantis skrybėlę prieš lietuvių akordeono virtuozą M. Levickį, savo pasirodymais Vilniuje žada jausmus sujauksiantį potyrį.

Muzikos kritikai liaupsina atlikėją: „João Gentilas suteikė akordeonui naujų pustonių, paversdamas jį švelniu ir sentimentaliu instrumentu, savo dumplėmis skleidžiantį neįtikėtinai melodingą ir galingą grožį.“

Kaip įsijautus ekspresyviai galima virkdyti akordeoną, João Gentilas įrodė du kartus viešėdamas Lietuvoje su Editos Piaf programą atliekančia lietuvių karštai pamilta portugalų dainininke charizmatiškąja Viviane.

Organizatorių nuotr./João Gentil
Organizatorių nuotr./João Gentil

Lapkričio gale akordeono meistras grįžta į Vilnių dėl dviejų ekskliuzyvinių pasirodymų su savuoju muzikos projektu. Jam akomponuos pianistas iš Argentinos Franco Chirife’is. Šis genialus duetas publiką pakvies į širdį prakalbinančią kelionę: ją pradėsime atmosferiškuose Portugalijos sostinės skersgatviuose ir, perskrodę Atlanto vandenyną, pateksime į dienos šurmuliu aidinčias Buenos Airių sutemas.

Nuo subtilios tradicinės portugališkos muzikos ir fado žanro ilgesingų skambesių virtuozai João Gentilas ir Franco Chirife’is mus nublokš į emocingojo argentinietiško tango erdves. Žinoma, išgirsime ir šiurpulius kūnu varinėjančių Tango Nuevo karaliaus A. Piazollos kompozicijų, ir unikalių fado bei tango fusion pasažų.

João Gentil (Portugalija) – akordeonas

Franco Chirife (Argentina) – fortepijonas

VIDEO: João Gentil - Libertango
VIDEO: TANGO "SUR" (excerto)
VIDEO: JOÃO GENTIL & FRANCO CHIRIFE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius