Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje prasidėjo 11-oji Gatvės muzikos diena

Šeštadienį vilniečius į miesto centrą kviečia Gatvės muzikos diena (GMD) – čia jau 11-ąjį kartą miesto gatvėse, parkuose ir skveruose muzikuoja ir patys mažiausieji, ir GMD senbūviai.
Andrius Mamontovas
Gatvės muzikos dienų sostas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniuje šiemet oficialiai užsiregistravo 161 dalyvis, tačiau kaip ir kasmet netrūksta ir spontaniškai sudalyvauti renginyje nusprendusių muzikantų.

Šiemet Vilniaus gatvėse miestiečiai bei miesto svečiai galės ne tik klausytis įvairiausių stilių bei žanrų muzikos – bus galima tapti kraujo donoru, čia pat gatvėje, prisėdus ant šaligatvio bortelio, užkąsti specialiai GMD gaminto maisto.

Tradicinis GMD finalinis būgnų renginys Drum2gether peraugs į eiseną nuo Vilniaus Rotušės laiptų iki Gedimino 9 laiptų. Mušamųjų instrumentų improvizacijoje dalyvauti kviečiami ne tik muzikantai: gali prisijungti ir praeiviai, o po renginio GMD rengėjai pirmą kartą siūlo nesiskirstyti ir kviečia į menų fabriką Loftas.

Kaip praneša organizatoriai, šiemet plečiasi ir gatvės muzikantų sąvoka. Robotikos akademija subūrė itin įdomių LEGO robotų muzikos grupę, kuri koncertuos greta kitų muzikuojančių. Lankytojai atėję į robotų zoną galės valdyti robotus ir jų dėka kurti įvairiausią muziką.

GMD vyksta ne tik Vilniuje: renginys vyksta daugaiu nei 20-yje Lietuvos miestų ir miestelių, jau ketvirtą kartą muzika užlies ir Ukrainos gatves. GMD taip pat dalyvauja ir Sankt Peterburgas, Gruzija bei Latvija.

VIDEO: 11-oji Gatvės muzikos diena Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius