Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – tautinių šokių šventė

Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ kviečia visus, neabejingus lietuviško šokio tradicijai, antradienio vakarą praleisti Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, kur choreografo Juozo Lingio 90-osioms metinėms paminėti įvyks koncertas „Šok mergelės vainikuotos“.
Choreografo J.Lingio 90-mečiui skirtame koncerte ansambis „Lietuva“ atliks buvusio šokių vadovo sukurtų kompozicijų.
Choreografo J.Lingio 90-mečiui skirtame koncerte ansambis „Lietuva“ atliks buvusio šokių vadovo sukurtų kompozicijų. / Organizatorių nuotr.

Juozas Lingys, vadinamas lietuviško šokio patriarchu, bene visą kūrybinį gyvenimą buvo susijęs su dainų ir šokių ansambliu „Lietuva“. Čia choreografas dirbo arti 40-ies metų ir sukūrė daugumą savo šokių. Tiesa, J. Lingio veikla buvo ne vien tik darbas ansamblyje, jo kūryba tapo reikšmingu lietuviškos sceninės choreografijos raidos etapu. Choreografo dėka sceninis liaudies šokis tapo savarankiška meno šaka. Iš daugiau nei pusantro šimto jo sukurtų šokių didesnė pusė nuolatos šokama saviveiklinių šokių kolektyvų, o kelios dešimtys, prognozuojama, įeis į lietuvių choreografijos aukso fondą.

Pasak koncerto organizatorių, vieno renginio metu įmanoma parodyti tik nedidelę maestro sukurtų šokių dalį, bet ir iš to matyti kūrėjo mąstymas, pasaulėžiūra, reiškinių vertinimas, talentas. Visa J.Lingio kūryba lyriška, grindžiama liaudies choreografijos išraiškos priemonėmis, dauguma sceninių šokių remiasi arba konkrečiais liaudies šokių, arba papročių, apeigų, darbo motyvų elementais. Menininkas šokiams kurti naudojosi ne tik senąja literatūra apie Lietuvos tautosaką, bet ir kalbino senus žmones, iš kurių pasakojimų užrašė per tris šimtus šokių, ratelių, žaidimų, gilinosi į liaudies kūrybą. Ansamblis „Lietuva“ – tai profesionalus šokėjų, liaudies instrumentų orkestro ir choro grupių jungtinis meno kolektyvas, kurio pagrindiniai tikslai: populiarinti liaudies dainas ir šokius, instrumentinę muziką, parodyti lietuvių tautinio kostiumo grožį.

Koncertas vyks antradienį, 18 val. Bilietų kainos – 15–25 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius