Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius rudenį pasitiks svečiams atverdamas galerijų duris

Šiais metais dvidešimtmetį švenčianti Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga džiaugiasi jau antrąjį kartą galėdama pakviesti visus į Vilniaus galerijų savaitgalį, vyksiantį rugsėjo 7–10 dienomis Vilniuje ir Lentvaryje. Renginyje dalyvaus 26-ios Vilniaus meno galerijos ir meno erdvės. Lankytojus jos pasitiks su naujų parodų atidarymais, atviromis menininkų studijomis, edukacine programa ir kitais meno renginiais.
2016-ųjų Vilniaus galerijų savaitgalis
2016-ųjų Vilniaus galerijų savaitgalis / Organizatorių nuotr.

Vienas pagrindinių renginio tikslų yra ne tik supažindinti visuomenę su įvairiais šiuolaikinio meno procesais bei kūrėjais, bet ir skatinti daugiau sužinoti apie Vilniaus miesto galerijas ir meno erdves.

Vilniaus galerijų savaitgalio kultūriniai keliai žymės tokias visiems gerai pažįstamas galerijas kaip „Vartai“, „Šiuolaikinio meno centras“ bei kvies aplankyti ir įvairias nepriklausomas meno erdves, tokias kaip „Sodų 4”, „Autarkia“, „SHCH/ŠC“.

Organizatorių nuotr./2016-ųjų Vilniaus galerijų savaitgalis
Organizatorių nuotr./2016-ųjų Vilniaus galerijų savaitgalis

Vilniaus galerijų savaitgalio metu naująjį ekskursijų sezoną po meno galerijas taip pat atidarys „Vilnius Art Walk“. Šiuo renginiu siekiama aktualizuoti idėjų ir meno procesų apykaitą didesnėje auditorijoje kviečiant ir rečiau besilankančius parodose įsitraukti į pokalbį su menininkais, kuratoriais ir menotyrininkais.

Renginio išskirtinumą lemia ir tai, jog Vilniaus galerijų savaitgalio metu meno renginiai iš sostinės kelsis į Lentvarį siekiant įkontekstinti mažesnius kultūros centrus šiuolaikinio meno procesuose.

Rugsėjo 9–10 dienomis Lentvario geležinkelių stoties pastatų komplekse duris atvers dvi šiuolaikinius kūrėjus pristatančios ekspozicijos „Depas”. Išskirtinėse erdvėse menininkai pristatys naujausius savo kūrinius, leidžiančius kitaip atsiskleisti istoriniam šios vietos kontekstui, reflektuos vietos naratyvus.

Organizatorių nuotr./2016-ųjų Vilniaus galerijų savaitgalis
Organizatorių nuotr./2016-ųjų Vilniaus galerijų savaitgalis

Vilniaus galerijų savaitgalis kelionę kvies pradėti rugsėjo 7 d. 17 val. VDA parodų salėje „Titanikas“, kurioje vyks parodos „Gdanskas Vilniuje, Vilnius Gdanske“ atidarymas.

Visa Vilniaus galerijų savaitgalio programa – čia. Naujienas apie festivalį galite sekti čia.

Renginį organizuoja Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga, kuruoja Gabrielė Radzevičiūtė. Informacinis Vilniaus galerijų savaitgalio taškas – Sodų 4 (Sodų g. 4-32).

Projektą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė, parėmė – „JCDecaux“, „Greita spauda“, „Dėvėti“, bendradarbiavo – menų fabrikas „Loftas“, „Vilnius Art Walk“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius