Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta Urmanavičiūtė-Urmana – vienoje scenoje su Placido Domingo

Ketvirtadienį – rugpjūčio 15-ąją – garsiausiose pasaulio scenose dainuojanti operos primadona Violeta Urmanavičiūtė-Urmana pasirodys vienoje scenoje su Placido Domingo.
Violetos Urmanavičiūtės-Urmanos koncertas Marijampolėje
Violetos Urmanavičiūtės-Urmanos koncertas Marijampolėje / 15min.lt/Aliaus Koroliovo nuotr.

Solistė kartu su operos grandu P.Domingo dainuoti žengs į Veronos areną.

Koncertas skirtas didžiųjų operos kompozitorių Giuseppe Verdi ir Richardo Wagnerio jubiliejams paminėti. 

V.Urmana savo karjerą pradėjo kaip mecosopranas, tačiau, neilgai trukus, pasaulį užkariavo draminio soprano atliekamomis partijomis. Į operos solistės repertuarą patenka G.Verdi, R.Wagnerio, Ch.W.Glucko, G.Puccini, R.Strausso, V.Bellini ir kitų kompozitorių operų pagrindinės partijos, kurias ji yra atlikusi beveik visuose žinomiausiuose pasaulio operos teatruose.

„Nuo pat pradžių buvo ginčijamasi, ar aš sopranas, ar mecosopranas. Dešimt metų bandžiau vieną, dešimt – kitą. Dabar atėjo metas pamaišyti. Kartais per „YouTube“ pasižiūriu savo mecosopraninius pasirodymus ir galvoju: „Pagarba“, - taip apie savo mecosoprano karjerą yra atsiliepusi V.Urmana.

V.Urmanos koncertinė veikla suplanuota keleriems metams į priekį visoje Europoje, JAV ir Azijoje, o įtaigiai pačius sudėtingiausius personažus scenoje perteikianti operos solistė nuolat pelno svarbius apdovanojimus. 2002 m. Londone jai buvo suteiktas prestižinis Karališkosios filharmonijos draugijos apdovanojimas dainininkams, o 2009 m. Vienoje – Austrijos „Kammersängerin“ titulas.

V.Urmanos balsas lyginamas su XX a. operos dainininkės Marios Callas. 2011 m. „Paris Update“ kritikas rašė: „Jos balso diapazonas, jėga bei gebėjimas dainuoti rafinuočiausią pianissimo privertė mane apgailestauti, kad Verdi šiam vaidmeniui skyrė tik pirmąją dalį ir pačią operos pabaigą...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius